Članice Zajednice žena HDZ-a građanima dijelile tradicionalne grančice i pisanice

VIŠE IZ RUBRIKE

    Podjelu maslinovih i tradicionalnih grančica te pisanica organizirala je danas Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Uz žene članice Zajednice sudjelovala je Akademska zajednica HDZ-a i Mladež HDZ-a, kojima je članica Predsjedništva gradskog HDZ-a Ivana Fočić posebno zahvalila na održavanju ove tradicije.

    -Akciju smo organizirali kako bi građanima podijelili maslinove grančice uoči sutrašnjeg blagdana Cvjetnice, ali i kako bismo ih upoznali s tradicijom. Nadam se građani uživati zajedno s nama, kazala je Fočić.

    Predsjednica Zajednice „Katarina Zrinski“ Natalija Fabac Car je zahvalila članicama KUD-a Sveta Ana Vučjak koje su se pridružile akciji i oživjele neke zaboravljene običaje koji su se u ovim krajevima njegovali.

    -Vesela sam da nam je KUD Sveta Ana Vučjak predstavio izradu tradicionalnih grančica. Naime, mi danas nosimo maslinove grančice, no nekad pa i ne tako davno naše su bake radile te grančice od autohtonog bilja iz našeg kraja. Naše su vrijedne članice „Katarine" i članice KUD-a izradile i tradicionalne pisanice. Veselimo se da u zajedništvu ulazimo u Veliki tjedan, istaknula je Fabac Car.