Veslački klub "Karlovac"

Član Veslačkog kluba "Karlovac" Tin Jarnjević osvojio je šesto mjesto na Balkanskom juniorskom veslačkom prvenstvu

VIŠE IZ RUBRIKE

Balkansko prvenstvo

Tin Jarnjević nastupio je kao hrvatski predstavnik u disciplini skif u kategoriji juniora B.

Član Veslačkog kluba "Karlovac" Tin Jarnjević osvojio je šesto mjesto na velikom veslačkom natjecanju Balkaniada 2023. Balkansko veslačko prvenstvo održava se ovaj vikend u rumunjskom Pantelimonu pokraj Bukurešta . Popularno je nazvano Balkaniada 2023. Tim povodom otvorena je prva olimpijska veslačka staza u Rumunjskoj, dužine 2000 metara. Više od 200 veslačica i veslača iz devet zemalja, a to su Bugarska, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, Bosna i Hercegovina i Ukrajina, natječe se u juniorskoj A kategoriji, 17 do 18 godina i juniorskoj B kategoriji, 15 do 16 godina. Otvaranje manifestacije održano je u petak u svečanom tonu u Obiteljskom misionarskom kulturnom centru uz defile zemalja sudionica, ali i niz umjetničkih trenutaka. U subotu u 9 sati počelo je natjecanje. Tin Jarnjević nastupio je kao hrvatski predstavnik u disciplini skif u kategoriji juniora B. Tin je odmjerio snage s veslačima iz Rumunjske, Grčke, Srbije, Bugarske, Turske i Makedonije. Uvjeti na stazi bili su nepovoljni. Prvih 750 m bilo izdržljivo, ali nakon što su ga visoki valovi počeli bacati, u mislima je samo htio odveslati do kraja.

-Uhvatilo me valjda deset račina, kako to vole veslači reći. Samo sam sam sebi govorio da izdržim i da se ne preokrenem, jer mi je čamac bio doslovno potopljen! Kakvo iskustvo, kazao je Tin Jarnjević.

Na kraju je Tin završio na šestom mjestu. Bilo je to vrhunsko iskustvo za mladog sportaša. Tinov trener Tihomir Jarnjević, kao jedan od članova delegacije kazao je da je put veslača do Rumunjske bio jako, jako dug.

-Sva sreća da su svi ipak imali priliku odmoriti se prije utrka. Što se tiče nastupa Tina Jarnjevića, za naš klub je čast već i odlazak u Rumunjsku. Potajno smo se nadali još boljem rezultatu, uvjeti su bili nepovoljni, ali to je veslanje. Treba se prilagoditi svemu, ali i jače udarati na pripremama na valovitim vodama. Naše rijeke su prema ovom jezeru zaista blage u svom redovnom toku. Mi kontinentalci uvijek imamo problem s nemirnijim vodama, kazao je Tihomir Jarnjević.