Prvi Karlovački

Čistoća jučer započela uklanjanje spremnika za tekstil

Autor: Ivica Pilaković

23.11.2021

Karlovac

Kao što smo već bili najavili, Čistoća d.o.o. Karlovac započela je jučer s postupnim uklanjanjem spremnika za otpadni tekstil: na početku s lokacija koje su najkritičnije, odnosno onih spremnika koji su najčešće izloženi situacijama zbog kojih su se na ovaj potez i odlučili.

Naime, iz Čistoće su nam rekli kako su im mnogi građani često ukazivali na oštećene spremnike za otpadni tekstil i ostavljeni nered okolo njih, kao i na neodgovorne sugrađane koji neovlašteno otvaraju spremnike, probiru po njima otpadni tekstil te ga ostavljaju razbacanog okolo spremnika.

S obzirom da su već duže vrijeme spremnici za tekstil učestalo trpili oštećenja u vidu provale vrata, a otpadni tekstil bio je, kako smo rekli, razbacan okolo spremnika, i bez obzira na to što je Čistoća višekratno popravljala spremnike za tekstil, mijenjala lokote na vratima spremnika itd, ipak je jedino rješenje bilo postupno ih ukloniti i tomu se sukladno najavi i pristupilo.

Iz Čistoće podsjećaju da građani neće ostati bez mogućnosti odlaganja otpadnog tekstila budući da ga mogu bez naknade odložiti u jedno od dva reciklažna dvorišta: na Ilovcu i na Maloj Švarči. Podsjećamo na radno vrijeme reciklažnih dvorišta: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati te subotom od 7 do 15 sati.