Prvi Karlovački

Cilj Hrvatskog rukometnog kluba “Karlovac” je povratak u Premijer ligu

Autor: Branko Obradović

10.08.2020

Sport

Hrvatski rukometni klub "Karlovac" održao je danas konferenciju za novinare, a zatim je momčad odradila prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu

Hrvatski rukometni klub “Karlovac” organizirao je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu konferenciju za novinare, pred početak priprema za jesenski dio sezone u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi jug. Sa stanjem u klubu predstavnike medija upoznao je član Upravnog odbora zadužen za struku Miloš Đanković.

-Klub u novu sezonu ulazi s dvije seniorske ekipe, prva igra u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi jug, a druga ekipa nastupa u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi zapad. Od mlađih dobnih uzrasta klub ima selekciju kadeta U17, ekipu mlađih kadeta U15 i selekciju dječaka U13. Prvu momčad pojačala su tri povratnika u klub, a to su Dominik Smojver i Domagoj Smojver, koji su došli iz “Bjelovara” te Antonio Ćelić iz “PPD-a Zagreb”. Dominik Smojver bio je juniorski reprezentativac, a igrao je osim za “Karlovac”, za “Oroshaz” iz Mađarske, “Borac” iz Banje Luke, “Dobovu” iz Slovenije, “Spačvu” iz Vinkovaca i “Bjelovar”. Domagoj Smojver nakon karlovačkog kluba igrao je za “Spačvu” iz Vinkovaca i “Bjelovar”. Antonio Ćelić je nakon odlaska iz “Karlovca” bio član “PPD-a Zagreb” i “Gorice” iz Velike Gorice. Stručni stožer pojačao se s trenerom Dinkom Đankovićem, koji će biti savjetnik u radu prve i druge ekipe “Karlovca”. Dinko je bio trener “Karlovca” i “Poreča” te trener juniorske reprezentacije Hrvatske. U stručnom dijelu i igrački spremni smo za povrat u Premijer ligu, kazao je Miloš Đanković.

Trenerica prve momčadi, u kojoj je 25 igrača, Tatjana Rašić istaknula je da svi igrači i treneri jedva čekaju treninge i utakmice.

-Danas počinjemo s pripremama, pojačanja će nam biti od velike pomoći. Pripreme će trajati osam tjedana, a planiramo i par dana otići izvan Karlovca. U pripremnom razdoblju odigrat ćemo pet, šest utakmica. Prema neslužbenim informacijama prvenstvo bi trebalo početi 3. listopada. Svi igrači iz prošle sezone ostali su na okupu, jedino je zahtjev za odlazak predao Juro Čakarić, koji želi otići u “Goricu”. Svi smo željni rada, rekla je Tatjana Rašić.

Kružni napadač Dominik Smojver, rođen 1992. godine, igrao je za nekoliko klubova i konačno se vratio u svoj klub.

-Osobno sam već neko vrijeme razmišljao o povratku u “Karlovac”. Našao sam slične interes s Upravnim odborom i brzo smo se dogovorili. Cilj je vratiti se u Premijer ligu. Brat i ja pokušat ćemo svojim znanjem i iskustvom pomoći mladim igračima. Mislim da ćemo imati kvalitetnu momčad, kazao je Dominik Smojver.

Mlađi brat Domagoj Smojver, rođen je 1996. godine, nakon igranja za “Spačvu” i “Bjelovar” vratio se u svoj matični klub.

-Brat i ja odlučili smo se vratiti u “Karlovac”. Sretan sam što sam se vratio u svoj klub. Tu mi je najljepše. Drago mi je što sam se vratio doma. Cilj je vratiti se u Premijer ligu i siguran sam da ćemo u tome uspjeti, rekao je Domagoj Smojver.

Mladi Antonio Ćelić bio je član svih selekcija kluba, a za prvu momčad odigrao je niz kvalitetnih utakmica.

-Drago mi je što sam se vratio u klub. Prošle godine sam upisao fakultet u Zagrebu i otišao sam iz kluba. Sada sam se sve dogovorio s vodstvom kluba i odlučio sam se vratiti. Siguran sam da ćemo imati odličnu momčad, rekao je Antonio Ćelić.

Stručni stožer pojačao je je Dinko Đanković, koji je nakon “Karlovca”, ostvario ostvario odlične rezultate kao trener momčadi “Poreča”. Đanković će biti savjetnik u radu prve i druge momčadi.

-Bio sam pet godina u “Poreču” i shvatio sam da je dosta. Došao sam u Karlovac i stavio sam se na raspolaganje gradu i klubu. Došao sam pomoći trenerima i to ću i učiniti. Da, u pregovorima sam za odlazak u Katar, ali za sada sam tu i učinit ću sve da klub napreduje, istaknuo je Dinko Đanković.

Tako je Tatjana Rašić trenerica prve momčadi, njezin pomoćnik je Miodrag Višnjić, koji je i trener druge ekipe, a savjetnik je Dinko Đanković. Tatjana Rašić trenerica je i U17 ekipe, Dragomir Požega U15 momčadki, a Kristina Vuković trenerica je U13 selekcije. Trener svih golmana u klubu je Ivan Pavlaković, trener fizičke pripreme je Ivan Puklavec, a fizioterapeut je Dina Ajvazi. Miloš Đanković istaknuo je da su u tijeku pregovori s dva značajna sponzora. Nakon konferencije za novinare karlovački rukometaši odradili su prvi trening.

Foto: Igor Čepurkovski