Voditelju Cicibana Ratku Pogačiću uručeno je priznanje kao skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi

Cicibani nastupili na 25. Hrvatskom dječjem festivalu Stih i nota sto divota Zagreb 2019.

VIŠE IZ RUBRIKE

  Hrvatski dječji festival u Zagrebu najmasovnije je okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza, popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izražaj.

  Svojom koncepcijom ovo je jedinstveni dječji festival koji svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad sa djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.

  U proteklih 24 godine Festival je iznjedrio oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1.200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5.400 poetskih radova malih literata.

  Na 25. Hrvatskom dječjem festivalu u glazbenom su se dijelu predstavili dječji zborovi iz Karlovca, Rijeke. Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba.

  Ove godine na 25. Hrvatskom dječjem festivalu Stih i nota sto divota Zagreb 2019. u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski Cicibani su izveli pjesmu "Pjesma je radost", autor glazbe Ratko Pogačić, tekst Ivan Kuliš, aranžman Toni Eterović i koreografija Vera Mitrović Vrbanac.

  Tom prilikom dugogodišnjem dirigentu i umjetničkom voditelju Cicibana Ratku Pogačiću uručeno je priznanje kao skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Do sada su to priznanje dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro, posthumno Branko Mihaljević te Alan Bjelinski.

  Na kraju su svi zborovi izveli pjesmu posvećenu Hrvatskom dječjem festivalu Stih i nota sto divota maestra Pere Gotovca. Bilo je to još jedno nezaboravno i predivno druženje.