Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj

Četvrto izdanje inkluzivne utrke Run of Heart – Jaškovo 16.09.2023.

VIŠE IZ RUBRIKE

Run of Heart

Utrka uključuje niz dionica, kako bi svatko tko želi sudjelovati, pronašao nešto po svojoj mjeri

Jaškovački će krajolik ponovo oživjeti ovu subotu. Naime, 16. 9. bit će održano četvrto izdanje inkluzivne utrke Run of Heart. Kao i prijašnjih godina, utrka uključuje niz dionica, kako bi svatko tko želi sudjelovati, pronašao nešto po svojoj mjeri.

Run od Heart je u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, ustanove koja pruža socijalne usluge odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju. Jedna je od prvih ustanova u Hrvatskoj koja se transformirala iz ustanove stacionarnog tipa u ustanovu koja osigurava život u zajednici svojim odraslim korisnicima i niz usluga djeci s teškoćama u razvoju.

Događaj na koji je Centar Ozalj posebno ponosan je utrka Run of Heart, događanje na kojem je bitno sudjelovati, sudjelovati sa srcem i osjetiti zajedništvo u različitosti. Cilj mu je uključiti sve... od onih najmanjih do najvećih, od onih kojima je nešto teže kretati se i uključivati u sportske aktivnosti, do onih kojima je trčanje ljubav i strast koju žele podijeliti. Među nizom pripremljenih dionica svatko može naći nešto za sebe. Uključiti se mogu djeca, hodači, osobe u invalidskim kolicima i trkači kojima više odgovaraju nešto kraće (2 ili 5 km), ili pak dulje dionice (10,5 km).

Utrka Run of Heart prvi put je održana 2017. godine, a koncept utrke temelji se na konceptu inkluzivne utrke “Run of Spirit“ koja se niz godina održava u Berlinu, u organizaciji pružatelja socijalnih usluga Evangelisches Johannesstift i sportskog društva Sportverein Inklusiv Johannesstift e.V. osnovanog s ciljem uključivanja osoba s teškoćama u sport.

Više detalja o samom događanju te sve aktualnosti vezane uz održavanje utrke, potražite na Facebook stranici https://www.facebook.com/profile.php?id=100054627601762

Prijave su moguće na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1975 !

Za one koji se ne stignu prijaviti online, moguće je prijaviti se i na sam dan utrke 16.09.2023. od 8:30 do 10:00 sati.