Kalendar „Daj šapu“ 2020., za koji je pse fotografirao poznati karlovački fotograf Denis Stošić čim je izašao iz tiska doslovce razgrabljen

Četvrta godina projekta "Daj šapu!", najuspješnija do sada

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završnu konferenciju projekta „Daj šapu!“, kojeg već četiri godine provodi udruga za lokalni razvoj Turbina Promjena održala je danas voditeljica projekta Anamarija Garašić -Severinac, koja je među ostalim naglasila da je ovo bila do sada najuspješnija godina. Projekt se provodio od kolovoza do prosinca, a jedna od glavnih aktivnosti bio je četvrti Izbor za najmješanca grada Karlovca.

  Na karlovačkoj promenadi se tako početkom listopada okupilo više od 50 pasa mješanaca kako bi učestvovalo u ovogodišnjem Izboru, a sami vlasnici te posjetitelji Izbora imali su priliku donacijama pomoći psima koji još uvijek u Skloništu u Utinji čekaju svoj „zauvijek dom“.

  Prodajom majici, kalendara i magneta tijekom provedbe projekta prikupljeno je više od 3.000 kuna, a sav novac je doniran partnerskoj Udruzi „Najbolji prijatelj“ te Udruzi Mijau iz Karlovca. Dio prikupljenih donacija Udruga „Najbolji prijatelj“ podijelila je s Udrugom „Anđeo Rocky“ iz Duge Rese.

  Osim Izbora za najmješanca grada Karlovca, Udruga Turbina promjena prvi put je održala online Izbor za najmješanca na Facebooku. Pobjednicom, s najvećim brojem lajkova, 6. prosinca proglašena je mješanka Kali.

  -Druge aktivnosti koje su održane po projektu bile su fotografiranje pasa za kalendar „Daj šapu“ 2020. koje je fotografirao poznati karlovački fotograf Denis Stošić i koji je čim je izašao iz tiska doslovce razgrabljen, kaže Garašić-Severinac i sa žaljenjem dodaje, da su ih imali i tri puta toliko istom brzinom bi bili „razgrabljeni“, ali skupi troškovi tiska ograničili su tiskanje na tek nekoliko desetaka primjeraka ovog vrlo lijepog, jedinstvenog i atraktivnog kalendara.

  -Odradili smo i tri radionice za volontere na kojima su vrijedni volonteri izrađivali magnete s motivima životinja, četiri radionice za djecu u vrtićima te četiri radionice za djecu u osnovnim školama grada Karlovca na kojima su djeca imala priliku učiti o kućnim ljubimcima, njihovim potrebama te važnosti udomljavanja pasa, što je i osnovni cilj ovog projekta, senzibiliziranje javnosti na napuštene kućne ljubimce, zaključuje voditeljica projekta.

  Ukupna vrijednost projekta je 12.500 kuna. Ove su ga godine sufinancirali Ured gradonačelnika s iznosom od 5.000 kuna, tvrtka Zelenilo s isto toliko kuna te Gradska toplana s 2.000 kuna. (rb)

  Foto: r.b. i Turbina promjena