Prvi Karlovački

Čarolija na ledu – otvoreno je klizalište!

Autor: Marta Marinović

06.12.2019

Karlovac

Uz sam Advent u srcu grada, jedno od omiljenih zimskih destinacija Karlovčana je i gradsko klizalište koje je otvorilo svoja vrata. Na otvorenje su došla brojna djeca noseći klizaljke u ruci i uzbuđenje u srcu.

Klizalište radi do daljnjeg, naravno sve ovisi o temperaturama. Što se tiče cijena i termina, pravila su ista kao i prošlih godina. Termini za građanstvo su svakim radnim danom od 19 sati, a vikendom su u 10 i 30, 17 te 19 i 30 sati. Cijene su ostale također iste, najam klizaljki je 10, a klizanje je 15 kuna. Ovom prigodom pozivam i ohrabrujem najmlađe, ali i starije građane da se odvaže i dođu na naše klizalište jer vjerujem da će priče i iskustva koja će ponijeti kući biti lijepa, istaknuo je za Prvi karlovački direktor tvrtke Mladost, Ivan Uđbinac.

Zima u Karlovcu je uvijek idilična, a tome uvelike pomaže kreativan i bogat program adventskih aktivnosti. Već treću godinu za redom Advent u Karlovcu mami poglede brojnih turista, a svaki puta oduševi nekom novom atrakcijom.

-Ove smo se godine zajedno s tvrtkom Mladost odlučili malo više potruditi i napraviti jedan mali koračić naprijed što se tiče klizališta. Naš cilj je da se tijekom, ali i nakon Adventa naši građani mogu i ovdje zabaviti, a pogotovo naši najmlađi kojima je klizanje najzanimljivije. Bit će organizirane razne aktivnosti poput disco večeri i sličnih kreativnih i zabavnih događanja. Tijekom ovih dana i klizalište će ostati jedna od lokacija koje će građanima pružiti poseban doživljaj Adventa, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Uz klizalište ovogodišnji advent sprema još nešto – žive jaslice.

-Zajedno smo s našim franjevcima također napravili jedan korak naprijed. Kao i proteklih godina, na Trgu bana Josipa Jelačića pale se adventske svijeće, a bit će i nešto novo, uprizorenje živih jaslica. Naš karlovački advent nije onaj klasični komercijalni, on ima u sebi prostora za zabavu, druženje s prijateljima i obitelji, ali i ima jednu duhovnu komponentu koja nam je jednako važna, nadodao je Mandić.

Zimska i blagdanska čarolija u Karlovcu polako dolazi! (ma)

 

foto: i.č.