Obilježen Dan policije

Car: „Naša županija jedna od najsigurnijih bez obzira na veliki broj migrantskih kretanja“

VIŠE IZ RUBRIKE

Svečanost

Također dodijeljene su javne pohvale, šest grupnih te 22 pojedinačne, policijskim službenicima koji su se u proteklih godinu dana posebno istaknuli u radu

Svoj su dan svečano obilježili policijski službenici PU karlovačke. Policija obilježava svoj dan na spomedan svetog Mihaela, 29. rujna, kao svog nebeskog zaštitnika, a prigodna je svečanost održana danas u sjedištu Uprave. Na početku obratio načelnik PU karlovačke Darko Car.

-Ova godina puna je novih izazova. Otvorila su nam se vrata bez granice u Europu, a samim tim i zahtjevne obaveze zaštite državne i europske granice. Uz sve poslove i obaveze koje izvršavamo ilegalne migracije uzimaju nam najviše vremena i energije, no uspješno se borimo s istima, ali ne zanemarujemo ostale segmente sigurnosti za naše građane. Itekako vodimo računa o sigurnosti svih skupina našeg društva, od najmlađih do najstarijih. Kvaliteta života i sigurnost na ulicama, igralištima, parkovima te osjećaj sigurnosti građana cilj je kojemu težimo. S ponosom mogu reći da je naša Karlovačka županija jedna od najsigurnijih bez obzira na veliki broj migrantskih kretanja na našem području, rekao je Car.

Pohvalio policijske službenike, a posebno pojedine službe u PU karlovačkoj, rekavši da oni „čine sustav dobrim, ali i moćnim“. Pohvale je uputio djelatnicima Operativno komunikacijskog centra (OKC), Službi kriminalističke policije, Službi za javni red i sigurnost te trenutno „gorućoj“ Službi za granicu. Posebno je pohvalio službenike koji su raspoređeni na poslove za ilegalne migracije, kao načelnike Postaje granične policije (PGP) Cetingrad i Policijske postaje (PP) Slunj na čijem je području migracijski pritisak najveći ne zaboravivši pri tom niti značajnu ulogu Interventne policije.

-Moje drage kolege i kolegice, želio bih preko vas zahvaliti i vašim obiteljima. Znam koliko često duže ostajete na poslu i koliko izbivate od svojih obitelji i sam znam da je teško uskladiti poslovne i privatne obaveze. Ali, idemo dalje. S košuljom plavom, dan po dan, poručio je Car uz čestitke za Dan policije.

-Možete biti ponosni što vas vodi ovakav čovjek koji skrbi i zna koliko dobro radite, kazala je u svom obraćanju županica Martina Furdek Hajdin te naglasila da je nemjerljiv doprinos policije u društvu.

-Vi skrbite o materijalnim dobrima, ali skrbite o ljudima, o nama građanima neovisno o našoj dobi, spolu, vjeri pa evo i rasi, dodala je.

Spomenula i ostale ugroze koje su pogodile županiju, a gdje je bila ključna suradnja svih službi.

-Zahvaljujući i vama i vašem predanom radu, našom suradnjom znali smo odgovoriti na ugroze i panademije, i poplave, i tuča, i potresa i na problem koji je ove godine eskalirao, problem ilegalnih migranata koji prolaze našim područje. Da te suradnje nema ne bi bili održivo društvo kao što jesmo, poručila je Furdek Hajdin.

U povodu Dana policije održana su i sportska natjecanja na razini PU karlovačke u streljaštvu i malom nogometu, najboljim ekipama i pojedincima danas su podijeljeni pehari i medalje.

Također dodijeljene su javne pohvale, šest grupnih te 22 pojedinačne, policijskim službenicima koji su se u proteklih godinu dana posebno istaknuli u radu. Priznanja im je uručio načelnik Darko Car.

Na svečanosti su bili brojni gosti i uzvanici, kojoj je prethodila sveta misa i polaganje vijenaca na groblju Jamadol. U svečanosti su sudjelovali i učenici Glazbene škole.