Prvi Karlovački

Čak deset prometnih nesreća tijekom proteklog dana

Autor: Anamarija Radočaj

01.08.2021

Crna kronika

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela i deset prometnih nesreća od kojih su tri s teško ozlijeđenim osobama, tri s lako ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

-Jučer oko 17.15 sati u mjestu Oštarski Stanovi, općina Rakovica dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 23-godišnja hrvatska državljanka i kretala se državnom cestom DC 1 iz Rakovice u smjeru Slunja. Dolaskom na raskrižje nije propustila vozila s prednošću prolaska kojom prilikom je oduzela prednost prolaska motociklu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Austrije uslijed čega je došlo do sudara. U prometnoj nesreći 37-godišnjak teško je ozlijeđen dok će protiv 23-godišnje vozačice nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, izdvojili su iz policije.

U prometnoj nesreći u Netretiću teško je ozlijeđen 86-godišnji putnik.

-Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 61-godišnji hrvatski državljanin i kretao se autocestom A1 u smjeru Zagreba. Dolaskom do 51. km nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa uslijed čega je udario u dva vozila (požeških i njemačkih registarskih oznaka) ispred sebe. U prometnoj nesreći 86-godišnji državljanin hrvatske koji je bio putnik u vozilu zagrebačkih registarskih oznaka teško je ozlijeđen dok će protiv 61-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Treća prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u Slunju.

-Motociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 23-godišnji hrvatski državljanin i kretao se državnom cestom 1 iz smjera Karlovca u smjeru Rakovice. Dolaskom u Slunj iz neutvrđenog razloga vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je udario u automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak, uslijed čega je došlo do sudara. U prometnoj nesreći 23-godišnjak teško je ozlijeđen te će protiv istog biti podnijet prekršajni nalog.