Prvi Karlovački

Čak 101 novi slučaj zaraze koronom u županiji, preminulo pet osoba

Autor: Ksenija Begović

22.11.2020

Karlovac

Čak 101 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji, kako je izvijestio Županijski stožer.

Najviše je, 27 zaraženih osoba na području Karlovca, u Ogulinu ih je 24, u Dugoj Resi 19, Ozlju sedam, Josipdolu šest,  Slunju pet,  u Draganiću su zabilježena četiri nova slučaja zaraze, u Netretiću i Tounju po dva te po jedan novi slučaj u Bariloviću, Bosiljevu, Cetingradu,  Rakovici i Vojniću.

Ukupno su  do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 2443 osobe. U samoizolaciji se nalazi 680 osoba.

U karlovačkoj bolnici na liječenju je 49 Covid pozitivnih pacijenata,sedam je na respiratoru, četiri su novoprimljena, četiri su otpuštena s bolničkog liječenja, a četiri pacijenta su preminula. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 62 i 83 godine i dvije ženske osobe u dobi od 88 i 89 godina sa od prije pridruženim bolestima. U samoizolaciji se nalazi 68 djelatnika, 50 zdravstvenih i 18 nezdravstvenih.

Na COVID odjelu ogulinske bolnice leže 23 bolesnika. Umro jedan bolesnik rođen 1953. sa značajnim komorbiditetom. U samoizolaciji je 54 djelatnika bolnice,od toga pet liječnika.

Inspekcija SCZ  provela je nadzore na području Ozlja, Kamanja i Žakanja. U suradnji s sanitarnim inspektorom provedeni nadzori u četiri caffe bara. O provedenim nadzorima su sačinjeni zapisnici u kojima je konstatirano da nije utvrđeno kršenje mjera. U suradnji s turističkim inspektorom provedena je kontrola prekoračenja radnog vremena u 12 caffe barova. Nije utvrđeno prekoračenje radnog vremena ni u jednom.

U provedbi nadzora sudjelovali policijski službenici.