Prvi Karlovački

CACIB Karlovac – ovaj vikend više od 1500 izlagača i 150 pasmina pasa na Vunskom polju

Autor: Renata Benković

15.10.2021

Karlovac

U subotu se očekuje više od 750, a u nedjelju više od 800 izlagača sa oko 150 pasmina pasa

Ove subote i nedjelje u Karlovcu se održava izložba pasa CACIB Karlovac – “4 Rivers Winner 2021., u organizaciji Kinološkog kluba Karlovac.

Ovo je osma po redu manifestacija u Karlovcu, ali ujedno i prva pod COVID mjerama, obzirom da se prošle godine izložba nije održala zbog pandemije. U Karlovac dolaze izlagači iz niza svjetskih i europskih zemalja čije će pse ocjenjivati renomirani kinološki suci iz Rumunjske, Irske, Izraela, Srbije i Hrvatske.

Kako nam je izjavio direktor izložbe Andro Perković u subotu se očekuje više od 750, a u nedjelju više od 800 izlagača sa oko 150 pasmina pasa.

I ove godine izložba će biti na Vunskom polju, kako bi bila što dostupnija domaćim posjetiteljima, ali kako bi i strani izlagači bili što bliže atrakcijama samog centra Karlovca, kaže Perković.

Manifestacija se provodi unutar COVID mjera, tako će svaki posjetitelj morati imati COVID potvrdu. Kako se nikom ne bi ograničio ulazak na izložbu, osigurano je testiranje po cijeni od 70 kuna.

Oba dana izložba počinje u ranim jutarnjim satima, s tim da je otvorenje u subotu u 9.45 sati, nakon kojeg počinje ocjenjivanje.

Uvijek najatraktivniji dio programa je „Best in show“ program, na kojem će biti izloženi najljepši od najljepših pasa, kaže Perković. Taj dio programa počinje  u subotu i nedjelju u 15 sati.

Afterpatry koji je uvijek dobro posjećen, je u subotu od 18.30, a posjetitelje i izlagače zabavljat će rock sastav „Nucleus band“.

Isto tako, održat će se i dvije specijalizirane izložbe i to u subotu 16. listopada 7. Specijalna izložba tornjaka, a u nedjelju Specijalna izložba Švicarskih bijelih ovčara.