Prvi Karlovački

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom, otkazano finale u Zadru

Autor: Branko Obradović

21.06.2020

Sport

Mladi igrači Teniskog kluba "Karlovac" prisustvovali su sportskom događaju u Zadru, a u petak su se vratili u Karlovac

U Zadru je večeras trebalo biti odigrano finale teniskog turnira Adria Tour u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Andrej Rubljov, ali je isto otkazano. Testiranje je pokazalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao jedan meč, a zatim je odustao jer se loše osjećao. Grigor Dimitrov u deset dana odigrao je dva turnira na kojima su bili gledatelji, a u petak je s ostalim ternisačima i košarkašima “Zadra” odigrao na Višnjiku revijalnu košarkašku utakmicu. Turnir je posjetio i hrvatski premijer Andrej Plenković. Deset mladih natjecatelja Teniskog kluba “Karlovac” imalo je priliku u organizaciji kluba i uz logističku potporu roditelja biti u Zadru i biti dio tog velikog sportskog događaja. Djeca su se u petak vratila iz Zadra. Večeras, čim se saznalo da je Grigor Dimitrov pozitivan na Covid-19, predsjednik Teniskog kluba “Karlovac” Tomislav Poljak kontaktirao je s djecom i njihovim roditeljima.

-U organizaciji Teniskog kluba “Karlovac” u Zadru je bilo desetero djece plus troje roditelja, koji su bili u pratnji. Čim smo dobili informaciju što se dogodilo s Dimitrovom, kontaktirali smo naravno s djecom i roditeljima. Nitko od djece nije bio u direktnom kontaktu s njim, barem ne u duljem od potpisivanja ugovora ili fotografiranja. Naravno, poduzet će se sve potrebne radnje, u kontaktu smo s epidemiološkom službom Opće bolnice Karlovac. Postupit ćemo sukladno njihovim uputama, a to znači obavezna samoizolacija za djecu. Radimo na što skorijem testiranju, kako bili bili što sigurniji da su djeca u redu i da je sve prošlo bez toga da se netko zarazio virusom, kazao je Tomislav Poljak.

U Zadru je kao član šireg Organizacijskog odbora turnira član upravnog odbora karlovačkog kluba Robert Crevar.

-Ovdje u Zadru je sve pod kontrolom, čekamo testiranja. Došla je k nama Epidemiološka služba i čekamo daljnje upute. Bio sam u kontaktu sa svim igračima i gotovo je sigurno da ću ostati u Zadru u izolaciji, kazao je Crevar

Preporuka je svima iz Karlovca i naše županije koji su bili na turniru u Zadru da se jave dežurnim epidemilozima u Karlovačkoj županiji kako bi dobili upute za daljnje postupanje. Treba nazvati broj 098/247-630, a ne ići u bolnicu.

Foto: Mario Ćužić HTS

Autor: Branko Obradović