Trgovačko-ugostiteljska škola, tradicija se nastavlja

Budući kuhari natjecali se u pripremi fiš-paprikaša

VIŠE IZ RUBRIKE

Učenici završnog 3. G razreda koji se školuju za kuhare u Trgovačko-ugostiteljskoj školi danas su se natjecali u pripremi fiš-paprikaša. Sudjelovalo je šest ekipa, od kojih je njih pet pripremalo klasični fiš, a jedan je kotlić bio od filetirane ribe.

Pripremu i kuhanje nadgledali su mentori, Zlatko Šušlje i Draženka Stanišić, a prije podijele svi su kotlići ocijenjeni i proglašen najbolji. Svoj sud mogli su dati i gosti koji su s nestrpljenjem čekali podjelu fiš-paprikaša na terasi školskog praktikuma u Radićevoj ulici. Natjecateljima je problem povremeno stvarao jači vjetar koji je nosio dim u lice, ali svi su kotlići uspješno završeni i porcije fiša podijeljene.

Mentor Zlatko Šušlje je istaknuo da je ovo 25. školsko natjecanje u pripremi fiš-paprikaša. Nekada su pobjednici školskog natjecanja sudjelovali i na višim rangovima natjecanja, a sada je bore za titulu najboljih samo u okviru škole.

-Grad smo na četiri rijeke pa želimo popularizirati ovo tradicionalno jelo ovdje. Želimo da ne bude vezano samo za Slavoniju ili Mađarsku. Uz to, kuhari, učenici završnih razreda imaju priliku okušati se i u drugačijoj pripremi jela i kuhati na otvorenoj vatri, naglasio je Šušlje.