Prvi Karlovački

Budite oprezni prilikom puštanja nepoznatih osoba u svoj dom

19.05.2020

Crna kronika

Policija upozorava – građani budite oprezni!

Jučer je zaprimljena prijava da je 91-godišnjakinja u stan u Gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu pustila nepoznatu žensku osobu koja se predstavila kao djelatnica Crvenog križa, a nakon nekog vremena u stan je ušla još jedna ženska osoba. Obzirom da 91-godišnjakinju inače obilaze djelatnice Crvenog križa nije posumnjala u razlog dolaska. Nakon njihovog odlaska 91-godišnjakinja je primijetila da joj nedostaje novac i nakit.

Policija upozorava – građani budite oprezni!

Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.