Nastup na velikoj veslačkoj regati na slovenskom Bledu

Bronca za hrvatski četverac u kojem je veslao Tin Jarnjević 

VIŠE IZ RUBRIKE

Bledska regata

Tin Jarnjević šesti u skifu, u četvercu na pariće osvojio broncu

Od petka do nedjelje na Bledskom jezeru održana je velika tradicionalna međunarodna veslačka regata na kojoj su nastupili veslači iz šesnaest država. U petak je Tin Jarnjević u dresu hrvatske reprezentacije u disciplini skif odlično odveslao i u konkurenciji od 22 skifista izborio A finale kao jedini hrvatski predstavnik u vremenu od 7:22:77. Subota rano ujutro bila je rezervirana za nastup u A finalu, no utrku je završio na šestom mjestu s vremenom 7:31:80.

-Zadovoljan sam Tinovim nastupima i postignutim vremenima. U finalu smo očekivali možda ponoviti vrijeme iz eliminacija, ali sigurno da je naporni tempo koji traje već tjednima, još prije Europskog prvenstva, uzeo danak. Ovo je inače jako dobar rezultat za ovo jezero na kojem su uvijek sporija vremena veslača. Zara Cvitešić i Vita Živčić na Bledu su prvi puta iskusile ovako veliku međunarodnu regatu. Jako sam ponosan i na njih i njihovu borbenost, kazao je trener Tihomir Jarnjević.

U subotu su Zara Cvitešić i Vita Živčić veslale s veslačicama iz "Mladosti" iz Zagreba u četvercu na pariće te su osvojile peto mjesto. U subotu poslijepodne su se Zara i Vita natjecale u dvojcu na pariće, no nisu osigurale nastup u finalu. U subotu je Tin Jarnjević ponovno bio prijavljen u skifu, no zajedničkom odlukom trenera četiri kluba formiran je četverac na pariće u sastavu Tin Jarnjević iz "Karlovca", Josip Jakšić iz "Korane", Teo Drašković iz "Mornara" iz Splita i Marko Martinović "Krke" iz Šibenika. Sve su to veslači koji su prvi dan veslali skifove, pa je intencija bila da se ne ponavljaju utrke skifova, već da se vidi mogući potencijal tih veslača  u nekoj većoj disciplini. Bez ijednog treninga dečki su sjeli u četverac i u kvalifikacijama bili prvi te izborili A finale. U nedjelju su u zanimljivoj borbi za dlaku izgubili drugo mjesto od posade Slovenije, koja je veslala u Poljskoj na Europskom prvenstvu te posade Mađarske, od kojih su neki veslači nastupili u A finalu na Europskom prvenstvu U19 u Poljskoj.