Broj nezaposlenih ponovno preko tri tisuće

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ponovno je u evidenciji Zavoda za zapošljavanje broj nezaposlenih prešao brojku od tri tisuće. Tako ih je na kraju prošlog mjeseca u evidenciji bilo 3.078, što je povećanje u odnosu na proteklih mjesec za 3,2 posto. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine broj nezaposlenih opao je za čak 20,4 posto.

    U Statističkom biltenu HZZ-a stoji da se u odnosu na mjesec prije broj nezaposlenih žena neznatno povećao te je nešto manji od 60 posto.

    Podaci o nezaposlenim osobama prema dobi nisu se bitnije mijenjali u odnosu na mjesec prije tako da je i dalje najviše onih srednje radne dobi od 30 do 49 godina starosti kojih je bilo 1.147.

    I dalje najteže do posla dolaze oni sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja te KV i VKV zanimanjima kojih je evidentirano 959. S druge pak strane najlakše do posla dolaze oni s fakultetom, akademijom, magisterijem i doktoratom kojih je ipak bilo 159.

    Prošli mjesec  prijavljeno je 278 potreba za radnicima, najviše u zdravstvenoj zaštiti  i socijalnoj skrbi te prerađivačkoj industriji. (m.m.)