Planiram zadržati postojeće aktivnosti i usluge te raditi na širenju usluga Crvenog križa kroz nacionalne i EU projekte i programe, poručila Hastor

Branka Hastor i u iduće četiri godine na čelu karlovačkog Crvenog križa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac i u iduće četiri godine vodit će nova - stara ravnateljica Branka Hastor, što je njen treći mandat na čelu ove humanitarne udruge. Naime, Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa donio je odluku o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnateljice, sukladno zahtjevu Odbora Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

    -U sljedećem mandatu planiram zadržati postojeće aktivnosti i usluge, raditi na širenju usluga Crvenog križa kroz nacionalne i EU projekte i programe. Isto tako jedan od ciljeva bit će mi unapređenje infrastrukture, organizacije i ljudskog potencijala Društva. Iznimno je kompleksna period pred nama  vezano uz covid – 19 i prilagođavanje svih usluga koje pružamo prema preporukama Nacionalnog stožera. Društvo Crvenog križa kontinuirano radi na pripremama za pružanje usluga skupinama stanovništva u potrebi te se već sada pripremamo za moguće nove potrebe u našoj lokalnoj zajednici, izjavila nam je nova - stara ravnateljica karlovačkog Crvenog križa Branka Hastor i iznijela je još neke planove.

    -Osim za situacije katastrofa planiram sa zaposlenicima i volonterima radit na osnaživanju i edukaciji za stjecanje vještina potrebnih u svakodnevnom radu s građanima u potrebi. Upravo ćemo iz tog razloga, u pripremi smo i otvaranja mogućnosti davanja individualne i grupne psihosocijalne podrške na terenu kroz mobilne timove. Napisali smo više prijava na natječaje, čekamo rezultate, a o čemu će i ovisiti plan naših daljnjih aktivnosti, zaključila je Hastor.