Prvi Karlovački

Braniteljske udruge poručile Sokoliću: Ne razbacujte se statusom branitelja u svrhu samopromocije

Autor: Branko Obradović

05.12.2019

Karlovac

Reakcija braniteljskih udruga na konferenciju za novinare Mile Sokolića

Povodom nedavno izrečenih izjava gospodina Mile Sokolića vezano za branitelje, a u kontekstu zapošljavanja primorani smo reagirati.
Mi, kao branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, koji smo u istome sudjelovali samo iz jednog cilja, a to je obrana i oslobođenje naše Domovine ne želimo da se status branitelja koristi u svrhu samopromocije niti na bilo koji način obezvrjeđuje taj častan status.
Ne mareći za mišljenje branitelja i braniteljskih udruga, gospodin Mile Sokolić svoj status branitelja htio je iskoristiti isključivo u vlastitu korist. Prozivajući Karlovačku županiju da ne brine o braniteljskoj populaciji, a istovremeno na temelju toga statusa osvojiti simpatije javnosti je nedopustivo. Možemo reći da je taj status pokušao i zlorabiti.
Također moramo demantirati gospodina Sokolića u njegovim tvrdnjama da Karlovačka županija ne mari za branitelje. Baš suprotno. Karlovačka županija kao institucija financira rad 22 udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i različite programe u našoj organizaciji, primjerice obljetnice kao što je Dan domovinske zahvalnosti i slično. Do sada nismo naišli niti na jednu prepreku u komunikaciji sa županom i Karlovačkom županijom. Naprotiv, uvijek nas se saslušalo i nastojalo pomoći kad god smo to od njih tražili. Ovim putem htjeli bismo im i zahvaliti na tome.
Mi branitelji smo časni ljudi, koji smo tu titulu zavrijedili boreći se za našu Domovinu te nam je svima dužnost ponašati se pošteno i dostojanstveno u svakom trenutku.
Za kraj, još jednom napominjemo i tražimo od gospodina Sokolića da se ne razbacuje statusom branitelja u vlastitu svrhu promocije jer ne želimo da se braniteljsku populaciju povezuje u negativnom kontekstu.

Udruga Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije

Udruga ratnih veterana i pripadnika Gardijske postrojbe Tigrovi

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi podružnica Karlovac