Grad Slunj

Božićnim koncertom otvorena adventska događanja u Slunju

VIŠE IZ RUBRIKE

Advent

Učenici Glazbene škole Karlovac – Područnog odjela Slunj oduševili prisutne, pokazujući koliko su napredovali tijekom godine

Prosinac u Slunju počeo je paljenjem prve adventske svijeće. Tradicionalno, u Gradskom parku je postavljen adventski vijenac, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, program je održan u POU Slunj.

Učenici Osnovnih škola Slunj i Eugen Kvaternik, te učenici Srednjih škola Plitvička Jezera i Slunj, zablistali su na malom Božićnom sajmu, predstavljajući radove svojih zadruga i s ponosom promovirajući rad svojih škola. Nina i Marina su bili glazbeni domaćini, unoseći toplinu i veselje na Božićni sajam u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

No, vrhunac večeri bio je nastup učenika Glazbene škole Karlovac – Područni odjel Slunj, gdje su najmlađi glazbenici svojim talentom oduševili prisutne, pokazujući koliko su napredovali tijekom godine.

Roditelji, prijatelji i ostali posjetitelji imali su priliku svjedočiti raznolikosti glazbenog talenta među najmlađima, stvarajući tako poseban i emotivan doživljaj. Ovakvi koncerti ne samo da promiču glazbenu kulturu u zajednici, već i potiču mlade umjetnike na daljnji razvoj i usavršavanje.

Na samom početku programa, MPS “Lovor” KUD-a “Korana” Slunj i KUD “Sv. Mihovil Nikšić” izveli su tradicionalne božićne napjeve našeg kraja, dok je duo nastup Slunjskih mažoretkinja dodatno upotpunio atmosferu, donoseći poznate božićne hitove u Slunj.  Posebno iznenađenje večeri donijeli su gosti iz Karlovca.

Zbor “Zorica” je svojim gostujućim nastupom pružio podršku svojim vršnjacima, talentiranim glazbenicima.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić istaknula je:

-Ovo je već druga godina zaredom da naši učenici Glazbene škole u Slunju otvaraju adventska događanja, i s nadom iščekujemo da će se ova lijepa tradicija nastaviti. Zajedno, iz godine u godinu, svjedočimo uspjesima i rastu naših malih glazbenika.

Božićni program uoči početka vremena Došašća rasplesao je i raspjevao prepunu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, a veselim božićnim pjesmicama i notama, osim što su upalili prvu svijeću, privukli su i prve snježne pahulje.