Nastupi uživo im nedostaju, ali snimanje filma značilo je nove izazove

Božićna priča malih gitarista Glazbene škole se nastavlja

VIŠE IZ RUBRIKE

  Mali ansambl Glazbene škole koji je zadnjih pet godina sudjelovao u Božićnoj turneji, pod vodstvom profesorice gitare Tene Bunčić, nije posustao ni u vrijeme korone.

  -Božićna turneja kreće šesti put. Ova turneja je drugačija, potpuno drugačija. Zapravo čudna. Opet ćemo doći ćemo na razne lokacije, ali putem kompjutera, tableta, laptopa, mobitela, televizije, a ne uživo kako smo navikli, kaže Tena.

  Na prethodnim turnejama obilazili su po desetak i više lokacija, gostovali su u osnovnim školama, nastupali u matičnoj Glazbenoj školi, na Adventu, odnosno u Glazbenom paviljonu. Posjećivali su uveseljavali korisnike Doma za starije i nemoćne „Sveti Antun“, a s posebnim veseljem nastupali su za male bolesnike na Dječjem odjelu karlovačke bolnice. Svega toga nema ove godine.

  -Nastupanje uživo nam jako fali. Tih dva tjedna koliko je obično trajala turneja, za djecu koja nastupaju jedan je poseban doživljaj. Putujemo, sviramo po svuda, upoznajemo nove ljude… Znali smo taj naš program odsvirati i po 15 puta, dodaje inicijatorica ovog simpatičnog i lijepog projekta.

  Osim što im je onemogućila nastupe uživo, korona je otežala okupljanje ansambla i vježbanje, ali i tome su se prilagodili.

  -Koliko nam su nam prilike dozvoljavale imali smo probe, uz sve propisane mjere. Sve smo uspjeli uvježbati i pripremiti se, ali kako se zahuktala situacija s brojem zaraženih i kako su počele  samoizolacije nismo više mogli skupiti kompletan ansambl, ističe Tena Bunčić.

  Nastupi su zato snimljeni, a film je nastao u suradnji s Markom Pekićem. Tako se ovogodišnja Božićna priča gitarista može se poslušati i pogledati na You Tube kanalu Glazbene škole:

  Iako su im draži nastupi uživo, snimanje je donijelo nove izazove, ali i neke nove mogućnosti.

  - Kad smo uživio odsviraš i kako odsviraš, odsviraš, nema popravka. Snimanje pak daje tu mogućnost „popravaka“ tako da smo dosta ponavljali. Bilo je to pomalo i naporno i stresno, a s druge strane bilo je i zanimljivo i nešto novo, tako da je to bio jedan poseban doživljaj po kojem će pamtiti tu turneju cijeli život.

  Božićna turneja ima i svoju priču. Obično o svakoj pjesmi koju izvode ispričaju i zanimljivu priču, a za taj dio ove su godine zadužene dvije učenice Glazbene gimnazije, koje je pripremila njihova profesorica Sandra Jurić.

  U Božićnoj korona turneji ove godine sudjeluju učenici Tene Bunčić; Franka Bartolčić, gitara, ukulele, glas; Mateja Kurs, gitara; Magdalena Peroš, gitara; Niko Pavlaković, gitara, ukulele; Andro Bunčić, ukulele.

  Također sudjeluju i Luka Krčelić, gitara, ukulele, učenik Roka Bunčića; Petra Svetic - Radočaj, violina, učenica Željke Stojanov te Jakov Bunčić, marimba, bubnjevi, cajon, učenik Pavla Golubića.

  Najave za pjesme snimile su Laura Balta i Lucija Buneta učenice Glazbene gimnazije.

  Foto: Dinko Neskusil