U predblagdansko vrijeme, pored najavljenih koncerata na Adventu u Karlovcu i Božićne bajke, ističe se još jedan hvalevrijedan projekt Glazbene škole Karlovac – Božićna turneja gitarista

Božićna priča gitarista Glazbene škole Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

    I ove godine održat će se Božićna turneja gitarista. Nastavnica gitara Tena Bunčić sa svojim će učenicma turneju održati na čak 14 lokacija u Karlovcu i županiji.

    Ovogodišnja turneja u trajanju od puna dva tjedna održat će se u OŠ Dragojla Jarnević, Vrtiću Duga Resa, OŠ Netretić, OŠ Jarče polje, Glazbenoj školi Delnice, Centru za beskućnike Karlovac, Domu za starije i nemoćne Sveti Antun, Odjelu pedijatrije Opće bolnice Karlovac, OŠ Dubovac, POU Ogulin, Glazbenom paviljonu, Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić i na još dvije lokacije u gradu kao iznenađenje.

    Jedan  koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađima s pedijatrijskog odjela Opće bolnice Karlovac koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju. Zajedno s gitaristima stići će i Izviđači koji će djeci podariti Betlehemsko svjetlo mira.

    Ideja za ovakav projekt se rodila prije nekoliko godina kada je nastavnica gitare Tena Bunčić s četvero svojih učenika osmislila prigodni blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem djeca poučavaju djecu na zabavan način. (vb)

    Foto: Dinko Neskusil