"Božićna čarolija" u EDIC-u Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

  EDIC Karlovac i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije danas su za djecu karlovačkih osnovnih škola organizirali prigodno druženje uoči božićnih blagdana.

  Božićna čarolija“ imala je za cilj upoznati djecu sa sličnostima i različitostima božićnih običaja u pojedinim europskim zemljama, rekla je voditeljica projekta Ivana Šulentić.

  -U sklopu događaja učenici OŠ Dragojla Jarnević i Grabrik izrađivali su plakate sa božićnim običajima zemalja EU, koji su izloženi, a najbolja tri prigodno su nagrađena. Za vrijeme edukativnog druženja, uz kolačiće i toplu čokoladu učenici su sudjelovali na radionici koju je za njih pripremila REGEA, s temom „Kako očuvati okoliš".

  -Na zanimljiv način ukazano im je na važnost očuvanja okoliša, gospodarenja otpadom i pravilnog recikliranja, a sve s ciljem da ih se potakne na brigu i o očuvanje prirode.

  Pored karlovačkih osnovnoškolaca, u događaj su se uključili i štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, koji su za današnju prigodu izradili prigodne ukrase kojima je ukrašena jelka, kaže Šulentić te prigodne poklone na kojima im se od srca zahvalila. (rb)

   

  Foto: r.b.