Božićna bajka Glazbene škole ove godine u znaku popularnog „Orašara“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Glazbena škola Karlovac priredila je petu godinu glazbeni poklon svojim sugrađanima, a radi se o koncertu Simfonijskog orkestra pod nazivom Božićna bajka.

  -Naša Božićna bajka ide i ove godine kao što smo i prethodnih pet godina imali jedan krasan koncert kao poklon našim sugrađanima i svima koji su zainteresirani za ovakvu vrstu glazbe. Na programu je „Orašar“, svjetski poznata suita koja u mnogim gradovima puni dvorane pa se nadamo da će i naša dvorana Zorin doma biti puna. Ovom prilikom moram zahvaliti i reći da je koncert organiziran u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom, kazala je ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak.

  Karlovačkim Simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Veton Marevci  koji je kratko najavio i program koncerta.

  -Suita „Orašar“ ruskog kompozitora P. I. Čajkovskog je zasigurno jedna od najljepših orkestralnih suita. To je zapravo suita iz poznatog baleta, skupljeni su najbolji, najljepši i najpoznatiji brojevi i oformljeni u jednu kompoziciju koja puni dvorane diljem svijeta. Budući da je zagrebački HNK uvijek rasprodan s baletom „Orašar“ onda je ovo jedna jako lijepa alternativa za naše ljude koji su eventualno htjeli to pogledati ili poslušati. Uz to imat ćemo jedan niz hitova koji su prikladni za ovo božićno vrijeme, uz solista tenora Tomislava Božičevića koji će nam na kraju programa zapjevati nekoliko što stranih što tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama.

  Marevci je dodao da je orkestar je spreman, slijedi još generalna proba te da vjeruje da će Božićna bajka biti uspješna.

  Marija Barać, profesorica mentorica u Glazbenoj školi i članica Simfonijskog orkestra podsjetila je da je orkestar u Karlovcu ponovo formiran prošle godine nakon  gotovo pola stoljeća duge pauze.

  -Naši đaci su u orkestru, naši profesori, a  imamo i kolege koji dolaze iz Filharmonije i simfoničara iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.  Rekla bih još jednu opasku, kao što je rekao i naš maestro, 20 koncerata u Zagrebu je rasprodano pa kod nas će biti dvije predstave i nadam se da će Karlovčani doći i da ćete se očarati našom Božićnom bajkom.

  Koncerti će biti 15. i 16. prosinca u Zorin domu s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna su u slobodnoj prodaji i mogu se kupiti na blagajni gradskog kazališta, a cijena za učenike je popularnih 20 kuna. (kb)