Izvještajno-tematska konvencija SDP-a Karlovačke županije

"Borba za dostojanstvo"

VIŠE IZ RUBRIKE

Okosnica kampanje

Na izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Karlovačke županije pod nazivom "Borba za dostojanstvo", održanoj u petak sudjelovao je sami vrh SDP-a.

-Nakon Varaždina došli smo u Karlovac predstaviti okosnicu naše kampanje, programa kojeg nudimo građanima Republike Hrvatske, a to je borba za dostojanstvo, borba koja se s jedne strane odnosi na standard naših sugrađana. Proračun Andreja Plenkovića je od početaka u Vladi, od prvog mandata narastao na duplo, sa 16,2 na 32,5 milijardi eura. A je li to pratio rast mirovina ili rast plaća? Nije, mirovine su narasle za 40 posto, a proračun za 100 posto. Ljudsko dostojanstvo znači osigurati  građanima adekvatne mirovne, osigurati adekvatne plaće od kojih se može dostojanstveno živjeti. To isto znači osigurati roditeljima koji imaju djecu vrtićke dobi da ti vrtići budu besplatni, to znači osigurati da se država uključi u program stanogradnje kako građani ne bi morali plaćati nepotrebno visoke stanarine ili cijene kvadrata od kojih se svatko od nas smrzne, a s prosječnom plaćom za metar kvadratni stana ti danas moraš raditi dva ili tri mjeseca, a bez da jedeš ili bez da piješ. Smiješ samo raditi i plaćati kvadrate. To definitivno nije ljudsko dostojanstvo i to je nešto što mi u SDP-u želimo promijeniti. Ali dostojanstvo nije samo standard, dostojanstvo je isto tako imati državu koja je tu zbog građana, a ne građani zbog države, istaknuo je između ostalog predsjednik SDP-a, Peđa Grbin.

Pored Peđe Grbina, na konvenciji su sudjelovali i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, eurozastupnik i član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić, gradonačelnica Siska i članica Predsjedništva SDP-a Kristina Ikić Baniček, saborski  zastupnik SDP-a Boris Lalovac, te gradonačelnik Ogulina i predsjednik SDP-a Karlovačke županije Dalibor Domitrović