Gimnazija Karlovac

Booktrailer Film Festival

VIŠE IZ RUBRIKE

Najavni filmovi za književna djela

Booktrailer Film Festival - festival koji promovira čitanje i izražavanje filmskim sredstvima

Peto izdanje nacionalnog Booktrailer Film Festivala, srednjoškolskog festivala koji promovira čitanje i izražavanje filmskim sredstvima, ove se godine održava ovog petka, od 11 sati u Kinu Edison.

Festival prikazuje najavne filmove za književna djela po izboru učenika koja će biti prikazana u velikoj dvorani kina, uz komentare žirija neposredno nakon svake projekcije.

Autore prvih triju booktrailera očekuju novčane nagrade u iznosu 450, 300 i 150€, a njihovi će booktraileri biti upućeni i na međunarodnu razinu festivala koji se 12. travnja, održava u talijanskom gradu Brescia.

Uz prva tri nagrađena booktrailera po izboru žirija, po prvi će puta biti dodijeljena i nagrada publike, a posjetitelje očekuje i filmski kviz.

U natjecateljskom će dijelu biti prikazano 15 booktrailera koji su udovoljili kriterijima natjecanja.

Posebnost je što će natjecatelji, koji dolaze iz različitih krajeva Hrvatske - od Metkovića do Osijeka, imati priliku pogledati svoje booktrailere u Kinu Edison, drugom namjenski izgrađenom kinu u Hrvatskoj, nastalom davne 1920. godine, koje se danas može podičiti titulom prvog hrvatskog VR kina.

Organizator BFF-a je Gimnazija Karlovac, partneri u realizaciji su Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Hrvatski filmski savez, Kino Edison i Kinoklub Karlovac, a sponzori Grad Karlovac i Karlovačka županija.