Prvi Karlovački

Bok Hrvatskog doma pošarenio, Lesić ponovno oduševio

07.05.2020

Karlovac

Radovi na budućem Urbanom parku u punom su jeku

Iako je arhitektonski impresivan, iznutra živopisan, a mnogim Karlovčanima mjesto od nemjerljivog značaja, Hrvatski dom izvana je siv i jednoličan. No, to se proteklog vikenda promijenilo.

Radovi na budućem Urbanom parku kraj Hrvatskog doma u punom su jeku. Tako je ovog vikenda na bočnu stranu Hrvatskog konačno postavljen veliki šaroliki banner. Podsjetimo, Savez udruga KAoperativa natječajem je pozvao sve karlovačke umjetnike i kreativce da osmisle vizual istog, a zatim se glasalo.

“U pripremi je još jedno iznenađenje”

Pobjednički vizual, koji sada krasi bok Hrvatskog, autorsko je djelo dobro poznatog dugoreškog umjetnika, Leonarda Lesića.

– Koristio sam prepoznatljive elemente grada Karlovca. Htio sam koristiti i što više boja, da šarenilo bude kontrast zelenilu koje okružuje Hrvatski dom. Nadam se da će klincima biti zanimljivo i da će biti veseli prilikom boravka u parku.

Rad po kojem je Lesić najprepoznatljiviji među Karlovčanima je definitivno 12-metarski mural s likom Miroslava Krleže. Sjetimo se ipak, da njegovi radovi krase i Osnovnu školu „Turanj“ te stambene zgrade na Rakovcu, ali i druga mjesta. Za Prvi karlovački, ovaj likovni čudotvorac otkriva da je u pripremi još jedno iznenađenje, također u Novom centru.

Nema sumnje da mnogi čekaju taj trenutak

Osim velikog bannera koji definitivno baca drugačije svjetlo na Hrvatski dom, postavljen je i jedan manji, informativni, na prednju stranu. No, vrijedna ekipa ne staje ni na tome. Uz pridržavanje svih mjera, izrađuju se elementi budućih rekvizita Urbanog parka i priprema teren za početak radova na niskogradnji.

Iskorištena je i prilika, dok nema posjetitelja Male scene da se preuredi još jedan unutarnji zid na ulazu. Svoje likovno umijeće ustupio je mladi Robert Prpić, a rad se zasada može vidjeti samo putem društvenih mreža.

Ukoliko se trenutno obećavajuća epidemiološka slika zadrži, uskoro će se sve navedeno moći vidjeti i uživo. Nema sumnje da mnogi čekaju taj trenutak, a još i više onaj svečanog otvorenja urbanog parka. (ls)

 

foto: Facebook stranica Male Scene HD