Utrka "Run of Heart" danas u Jaškovu

Bitno je sudjelovati, sudjelovati sa srcem i osjetiti zajedništvo u različitosti!

VIŠE IZ RUBRIKE

Četvrto izdanje utrke

I ove godine događanje je međunarodno, inkluzivno i humanitarno.

Nakon COVID-19 i malene stanke, priča Run of Heart se nastavlja! Već četvrtu godinu Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj organizira ovu utrku i svake godine je sve veća i veća. Današnjom utrkom nastoje podizati svijest zajednice o osobama s invaliditetom te važnosti njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu te tako malim koracima dopiru do svakoga od nas.

I ove godine događanje je međunarodno, inkluzivno i humanitarno. Utrka "Run of Heart" događanje je na kojem je - bitno sudjelovati, sudjelovati sa srcem i osjetiti zajedništvo u različitosti, kažu organizatori. Run od Heart je, ponovimo, u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, ustanove koja pruža socijalne usluge odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju. Jedna je od prvih ustanova u Hrvatskoj koja se transformirala iz ustanove stacionarnog tipa u ustanovu koja osigurava život u zajednici svojim odraslim korisnicima i niz usluga djeci s teškoćama u razvoju.

Kao i prethodnih godina, cilj je uključiti sve... od onih najmanjih do najvećih, od onih kojima je nešto teže kretati se i uključivati u sportske aktivnosti, do onih kojima je trčanje ljubav i strast koju žele podijeliti. Među nizom pripremljenih dionica svatko može naći nešto za sebe, a sudionicu su i djeca i osobe u invalidskim kolicima i trkači bilom da im više odgovaraju nešto kraće (2 ili 5 km), ili pak dulje dionice (10,5 km).

Utrka Run of Heart prvi put je održana 2017. godine, a koncept utrke temelji se na konceptu inkluzivne utrke “Run of Spirit“ koja se niz godina održava u Berlinu, u organizaciji pružatelja socijalnih usluga Evangelisches Johannesstift i sportskog društva Sportverein Inklusiv Johannesstift e.V. osnovanog s ciljem uključivanja osoba s teškoćama u sport.