Prvi Karlovački

Biserka Vranić SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja

Autor: Miloš Milovanović

23.11.2020

Politika

Potporu joj dao predsjednik SDP-a Peđa Grbin, a ona građanima nudi odgovornost, red i brzinu

Premda je do lokalnih izbora ostalo skoro sedam mjeseci, političke stranke već su počele predstavljati svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike. Tako je danas SDP predstavio svoju kandidatkinju Biserku Vranić za gradonačelnicu Ozlja. Potporu joj je svojim  dolaskom dao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Hladne glave, toplog srca i čistih ruku krećemo u ponovno osvajanje grada Ozlja i nudimo građanima promjenu koju su čekali osam godina. Ovih osam godina grad stagnira, grad je usporen na svim  područjima i smatram da moramo iskoristiti sve mogućnosti koje imamo; iskustvo, volju, znanje i energiju kako bi se pokrenuli s mjesta na kojem smo sada. U usporedbi s drugim gradovima koji imaju isti broj stanovnika i istu teritorijalnu veličinu, vidimo da zaostajemo po mnogim stvarima, a ponajviše po infrastrukturi i po ključnim segmentima kao što su Poduzetnička zona, investicije i drugim stvarima koje pune proračun. Nudimo svo znanje i mogućnosti koje imamo da to preokrenemo i da grad usmjerimo kao grad -poduzetništva, razvoja i kvalitetne infrastrukture. Nema turizma, ni kulture bez dobre infrastrukture; to je ključno i temeljno i o tome ćemo cijelo vrijeme voditi računa i svu energiju trošiti na taj dio jer je to temelj za razvoj drugih djelatnosti. Smatram da je vrijeme da napravimo iskorak po kvaliteti i po ponudi koju nudimo građanima, da ih ne zamaramo svojim problemima te da im nudimo brza rješenja, odgovornost. Do sada smo bili svjedoci da se donose odluke i projekti provode vrlo sporo te da od početka do kraja realizacije prođu čak i dva mandata. Nudimo odgovornost, red i brzinu, izjavila je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja Biserka Vranić.

SDP je vrlo ozbiljno shvatio kampanju za lokalne izbore i već neko vrijeme diljem Hrvatske predstavlja  kandidate koji su u svojim sredinama spremni preuzeti odgovornost za upravljanje svojim općinama ili gradovima, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

To je izuzetno važno jer želimo svim građankama i građanima na vrijeme dati mogućnost  da se upoznaju s onime što ti ljudi nude, da im postave pitanja, da od njih zatraže vrlo konkretne odgovore što će se promijeniti dolaskom SDP-a na vlast. A u Ozlju će se promijeniti puno toga. Prije nekoliko dana bio sam u Ogulinu i povući ću jednu paralelu. Ogulin i Ozalj su 2017. godine imali sličnu polaznu točku, proračun na razini od nekih 40 milijuna kuna. Četiri godine kasnije očita je velika razlika. S jedne strane vidimo Ogulin koji brine za svoje građane, koji imaju ozbiljan socijalni program, ozbiljna ulaganja u infrastrukturu, poduzetničku zonu koja je popunjena 100 posto zbog čega se mora jako proširiti. Imamo grad koji je sa 40 milijuna kuna proračun podigao na gotovo stotinu milijuna kuna, dva i pol puta više nego kada je SDP preuzeo odgovornost za upravljanje Ogulinom. S druge strane, proračun je u Ozlju 2017. godine bio na razini 40-tak milijuna kuna, a za 2021. godinu projekcija je 25 milijuna kuna. Dakle, proračun se smanjuje, a samim time smanjuju se ulaganja u podizanje kvalitete života građana ovog kraja. Potpuno je jasno da tamo gdje je SDP od građana dobio povjerenje, standard se diže, ulaganja se dižu i upravo je to ono što nudimo u Ozlju, ali i diljem Hrvatske. Zbog toga podržavam Biserku Vranić jer smatram da je u svom mandatu dok je obnašala dužnost gradonačelnice Ozlja i dok je imala povjerenje građana, pokazala kako se grad može unaprijediti i kako se projekti mogu realizirati. Primjerice za realizaciju vrtića trebalo je sedam godina; u mandatu Biserke Vranić to je  trajalo samo dvije godine. I to je način na koji SDP obnaša odgovornost kada dobije povjerenje građana i zato Biserka ima moju punu potporu, poručio je Grbin.