Pressica Dimitrija Birača i stanovnika Pojatna

Birač: "Stanovnici moraju znati u kojim će se točno fazama rekonstruirati Zagrebačka ulica"

VIŠE IZ RUBRIKE

Večeras sastanak s gradonačelnikom

Vijećnik Nove ljevice, Dimitrije Birač zajedno s mještanima Pojatna održao je danas konferenciju za novinare ispred Gradske uprave vezano uz probleme s kojima se susreću.

-Zajedno s mještanima Zagrebačke ulice danas smo tražili hitan sastanak s gradonačelnikom, on je došao ranije ujutro i razgovarali smo s njim. Večeras u 18 sati na Ilovcu bit će sastanak na kojem će se gradonačelnik sa suradnicima obratiti građanima Zagrebačke ulice i onda ćemo vidjeti na koji način se stvari dalje mogu rješavati.

Nedavno je objavljeno da će se raditi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice, međutim ljudi nisu sigurni je li to samo do Ilovca ili će to ići zaista do kanala Kupa-Kupa. Prema onome što znam, postoji građevinska dozvola, samo treba vidjeti točno i precizno što ona sve obuhvaća. Postoji sporazum između Grada Karlovca, Vodovoda i kanalizacije i Hrvatskih voda iz 2018. godine gdje s govori o 3,5 kilometara rekonstrukcije ceste. Znači li to da će ovaj problem koji se rješava 50 godina biti riješen samo do Ilovca, a onda opet od Ilovca do kanala se neće rješavati, ili to znači da će se ići u fazama? Ako će se ići u fazama, gradonačelnik sa suradnicima mora objasniti ovim ljudima točno u kojim fazama, poručio je između ostalog Birač.

Naglasio je i kako je važno da se gradonačelnik tim ljudima obrati zbog problema koje imaju kao naselje.

-A to naselje je za sada na ničijoj zemlji zato što 500 metara do kilometar prije završava grad Karlovac prema nekoj logici, mada u katastru i u svim drugim dokumentima ide do kanala Kupa-Kupa, naveo je između ostalog Birač.

A koji su najveći problemi mještana, otkrila je stanovnica Zagrebačke ulice, Lorena Guštin.

-Najveći problem je promet, voda, izgradnja Zagrebačke ulice koja se proteže već godinama. Imamo još azbestne cijevi, pijemo užasno prljavu vodu, jurnjave automobila su stravične, bojimo se za djecu i starije ljude. Nemamo ni nikakvog prijevoza i ne daj Bože da netko treba u bolnicu. Ponajprije bismo htjeli da se riješi problem s vodom, da imamo pitku vodu, kao i da se napravi nekakvo ograničenje brzine budući da tamo nema nikakvog znaka. Htjeli bismo da nam se napravi barem zebra na autobusnoj stanici koje isto nema. Djeca prelaze kolnik bez ikakve oznake i izložena su opasnosti, a također i da se riješi sve što slijedi s uređenjem te ceste, istaknula je između ostalog ova mještanka.

Jedan od tamošnjih stanovnika, Branko, osvrnuo se na problematiku ilovačkog odlagališta otpada. Rekao je kako je u lošem stanju i kako se tamo zbrinjava i tuđe smeće.

-Iz Zagreba vozi nekakvo ne komunalno, nego čudno smeće, iz Siska se vozi takvo smeće, zašto i po čijem nalogu to smeće voze nama?, pita ovaj mještanin.