Birač pita gradsku vlast gdje je zapelo s obnovom dječjih igrališta

VIŠE IZ RUBRIKE

  Gdje je zapelo s obnovom dječjih igrališta u Karlovcu, pita se gradski, ali i županijski vijećnik Dimitrije Birač. Kako je danas naglasio, posjetio je igrališta koje je Grad Karlovac planirao obnoviti i zatekao ih neobnovljenima. Riječ je o igralištima u Ulici Andrije Hebranga, Kralja Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Knez Gorici, Borlinu, Ulici Gustava Matoša i Ljudevita Šestića.

  -Početkom ljeta Grad Karlovac je najavio da će ići u obnovu dječjih igrališta s time da je još krajem 2020. to bila tema na sjednici Gradskog vijeća kada su rekli da će obnoviti igrališta. Za ovo igralište u Ulici Tina Ujevića rečeno je da stiže nova penjalica s mrežom, tobogan, opružna njihalica, vrtilica, kombinirana sprava, antistres podloga i rubnjaci igrališta. Najveći dio spomenutih igrališta je ovako obećan, no Knez Gorica nema ništa osim dva tobogana, u A.G.Matoša jedan je tobogan koji nije obnovljen, za Borlin ne znam što da mislim, Novi Centar nije obnovljen.

  Dodao je i kako je sama pročelnica Hermina Plemić istaknula da su izašli na teren i utvrdili da je potrebno obnoviti dječja igrališta.

  -Problem je taj što je Gradska uprava stavila u programu održavanja komunalne infrastrukture 800 tisuća kuna za obnovu 12 igrališta. Nakon toga, početkom ljeta je bilo rečeno da će se ipak ove godine obnavljati samo četiri ili pet ovih koje sam naveo pa onda ostala. Druge izmjene programa komunalne infrastrukture bit će sada u četvrtak. Sredstva su smanjili sa 800 tisuća kuna na 80 s pretpostavkom da će im to biti dovoljno za navedena igrališta.

  Birač naglašava potrebu komunikacije s roditeljima i standardizaciju dječjih igrališta kako bi se ispravio neravnomjeran razvoj.

  Gradski proračun pjesma je Damira Mandića

  Nova sjednica karlovačkog Gradskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, a Birač je izdvojio zanimljive teme.

  -Zanimljive će biti druge izmjene proračuna koji je glavni financijski i politički akt. Na njemu je potpis Lidije Malović, ali je to zapravo pjesma Damira Mandića. Vidjet ćemo zašto ga sada mijenjaju. Neke investicije su pale za 20-ak milijuna kuna, ne znam koje, jedan dio plaća je porastao za osam milijuna kuna i to moramo ispitati. Zanima me zašto je makadam u Popović Brdu izbačen iz plana, te zašto je ljetovanje djece u Hostelu Karlovac u Selcu smanjeno s 50 na 15 tisuća kuna. Dobra je vijest da će se krenuti s uređenjem Šanca i to da je vlast odlučila razlomiti sjednice pa će u iduća dva mjeseca biti tri sjednice kako se onakva maratonska ne bi ponovila, zaključio je Birač.