Gradski i županijski vijećnik Dimitrije Birač o stanju u Zvijezdi

Birač: "Koju ulogu je trebala imati kulturna baština Zvijezde, tj. njeno 3D dokumentiranje, u izvlačenju državnog (europskog) novca?"

VIŠE IZ RUBRIKE

Pitanja, pitanja

U karlovačkoj Zvijezdi je katastrofa, ocjenjuje gradski i županijski vijećnik

Na stanje u Zvijezdi osvrnuo se i županijski i gradski vijećnik Dimitrije Birač, a u svjetlu jučerašnjih vijesti o korupciji na Geodetskom fakultetu u priopćenju je uputio nekoliko pitanja.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

-U karlovačkoj Zvijezdi je katastrofa. Istovremeno saznajemo da je bivši dekan Geodetskog fakulteta s partnerima, izvlačio ogromne novce pod krinkom provođenja projekta 3D dokumentiranja i da je jedan od planiranih projekata trebala biti i karlovačka Zvijezda.
Zato je izuzetno važno saznati: Koju ulogu je trebala imati kulturna baština Zvijezde, tj. njeno 3D dokumentiranje, u izvlačenju državnog (europskog) novca? Je li se sve ovo što danas gledamo u Zvijezdi, a radi se zapravo o svakodnevnoj seriji umjetno izazvanih potresa - moglo izbjeći da se na vrijeme i bez krađe napravila detaljna 3D dokumentacija? Je li karlovački gradonačelnik morao znati: a) za prednosti 3D dokumentiranja - da služi kao podloga za izradu kvalitetnih projekata sanacije i po potrebi detaljne rekonstrukcije - i dogovoriti njeno provođenje? b) da Zvijezdu planiraju koristiti za prljave poslove izvlačenja novca?, pita Birač.