Prvi Karlovački

Birač: Javni upit Gradskoj toplani, zašto nema grijanja u 130 stanova Tuškanove ulice na Rakovcu

Autor: Branko Obradović

10.10.2021

Karlovac

Upit gradskog vijećnika Dimitrija Birača Gradskoj toplani

Priopćenje ili upit donosimo u cjelosti.
Poštovani, dobio sam pritužbu stanara Tuškanove 14, 14a, 16 i 16a (oko 130 stambenih jedinica) kojima je uskraćeno grijanje. Nekoliko dana ranije u priopćenju Gradske toplane navedeno je da se kreće s grijanjem.
Kako sam gradski vijećnik i kao takav, član radnog dijela Nadzorni odbor koji prati rad, između ostalog, i gradskih poduzeća, zanimaju me razlozi zbog kojih je dijelu građana Karlovca uskraćeno grijanje? Pritom ih se nije obavijestilo nego im se daju poluinformacije.
Ovo priopćenje šaljem javno jer, koliko čujem, kontakt telefon toplane nije od velike koristi, kao ni informacije koje su neki od predstavnika suvlasnika dobili od toplane sredinom rujna. Još je tada uočeno da nešto ne valja, ali su dane garancije da će stvar biti riješena.
Nadam se da se ovakve situacije neće ubuduće ponavljati, da se ljudima uskrati grijanje bez ikakve obavijesti i još u danima niskih temperatura.
Gradska toplana je poduzeće koje ima šanse biti još efikasnije, susretljivije s potrošačima i koje se može i treba dalje razvijati.
Ipak, ovakvi potezi umanjuju povjerenje Karlovčanki i Karlovčana, a to nije dobar temelj poslovanja.