Prvi Karlovački

Biciklistički izazov Prag – Split: Sudionici danas upoznali znamenitosti naše županije

Autor: Ksenija Begović

10.06.2021

Mozaik

Sudionici Biciklističkog izazova Prag-Split 2021. danas su se zaustavili na Turnju i posjetili Muzej Domovinskog rata.

Radi se o izazovu koji je organizirala Zaklada Sport2life, a koju je pokrenuo češko-hrvatski poduzetnik Michael Saran. On je jedan od biciklista koju voze izazov, a pridružili su mu se biciklist Tomas Grimm i bivši nogometaš Patrik Berger.

Odlučili su biciklirati od Praga do Splita, prijeći 1.200 kilometara s ciljem promoviranja zdravog i aktivnog života djece, kako u Hrvatskoj tako i u Češkoj. Isto tako cilj nam je promovirati ljepote Hrvatske primarno na tržištu Republike Češke kako bi nas posjetio što veći broj turista, istaknuo je Boris Hodak voditelj Zaklade Sport2life u Hrvatskoj.

Osnivač Zaklade Sport2life i poduzetnik Michael Saran kazao je da je danas šesti dan  ovog biciklističkog izazova.

U Hrvatsku smo ušli jučer. Uzbuđeni smo jer je ovo najbolji dio izazova. Kao prvo sretni smo da smo ovdje u Karlovcu, jer znam da je ovo mjesto rijeka i kako nismo vidjeli ovaj muzej uzbuđeni što ćemo ga razgledati te ćemo nastaviti navečer do Rastoka. Tamo ćemo prenoćiti.  Uživamo u svakoj minuti i nadamo se da ćemo inspirirati djecu da budu aktivna da ostanu povezani s prirodom, napomenuo je.

Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak dodao je da uz Muzej na Turnju i Rastoke u našoj će županiji još posjetiti i Baraćeve špilje gdje će imati piknik. U TZ planiraju ostati u kontaktu s organizatorima i spomenutim mjestima ponuditi još neke atrakcije.

Specifično je kod ovakvih biciklističkih maratona da je njihov timing tempiran i zgusnut. Imaju dosta nakrcan raspored u tih sedam dana, tako da u ovogodišnjem maratonu staju samo na tri točke, ali  ćemo ostati u komunikaciji za slijedeću godinu da promijenimo itinerer i da posjete ostale atrakcije u Karlovačkoj županiji.