Prvi Karlovački

Biciklistička karavana iz Češke dolazi u Karlovačku županiju

Autor: Marta Marinović

03.06.2022

Turisti kažu

Biciklistička ruta promovirat će ljepote Ozlja, Jaškova, Ogulina i Plaškog.

Treću godinu za redom Karlovačka županija ugostit će biciklističku karavanu koja stiže iz daleke Češke. Biciklističko-turistički poduhvat predvodit će Mike Saran – poslovni čovjek, filantrop i vlasnik splitskog turističkog resorta koji će bicikliranjem od Praga do Splita, obilježiti početak ljetne turističke sezone u Hrvatskoj.

U internacionalnom biciklističkom poduhvatu od 29. svibnja do 8. lipnja, sudjelovat će ili dati potporu u promociji brojni češki sportaši. Uz njih promociji putem društvenih mreža pridružit će se hrvatski sportaši – Ivan PerišićDino RađaStipe PletikosaSenna Ušić Jogunica i braća Sinković.

Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije će u suradnji s kolegama iz lokalnih turističkih zajednica, TZP Kupa i TZ Ogulin, biti domaćin ovogodišnje karavane te će sve sudionike dočekati u ˝Dnevnom boravku na otvorenom˝ na gradskom kupalištu u Ozlju, a sudionici će nakon vođenog obilaska hidroelektrane u Ozlju imati priliku posjetiti Ogulin te razgledati sve prirodne i kulturne ljepote toga grada. U Karlovačku županiju stižu u subotu 4. lipnja u 12 sati.

Dvije su poruke koje sudionici žele poslati ovim poduhvatom. Prva je ona o Hrvatskoj kao atraktivnoj turističkoj destinaciji koja je ponajviše usmjerena prema češkom tržištu i češkim medijima. Druga poruka usmjerena je ka promociji zdravog i aktivnog života djece i odraslih, a ujedno i promocija aktivnog turizma u svim dijelovima Hrvatske kojima prolazi ovogodišnja biciklistička ruta, kao i očuvanje same prirode.

Biciklistička ruta promovirat će ljepote Ozlja, Jaškova, Ogulina, Plaškoga, ali i Samobora, Plešivice, Otočca, Knina, Drniša i Splita.

Foto: RTZ Karlovačke županije