Članovi Odreda izviđača "Vladimir Nazor" donijeli Betlehemsko svjetlo u Karlovačku županiju

Betlehemsko svjetlo stiglo u Ured župana

VIŠE IZ RUBRIKE

    Predstavnici Odreda izviđača "Vladimir Nazor" iz Karlovca donijeli su danas Betlehemsko svjetlo u Ured župana Karlovačke županije. Betlehemsko svjetlo od izviđača preuzeo je župan Damir Jelić i njime upalio županijsku svijeću. Betlehemsko svjetlo je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je obećan mir svim ljudima dobre volje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro. Ivana Kučan iz Odreda izviđača "Vladimir Nazor" kazala je da su Betlehemsko svjetlo donijeli iz Linza.

    -Betlehemsko svjetlo donijeli smo iz Linza iz Austrije, a jučer smo bili u zagrebačkoj katedrali. Danas obilazimo grad, nakon Karlovačke županije idemo još u Opću bolnicu Karlovac, Gradsku knjižnicu i obići ćemo sve škole, rekla je Ivana Kučan.

    Župan Damir Jelić zahvalio je izviđačima na Betlehemskom svjetlu i nagradio ih slatkišima.

    -Izviđači nas uvijek lijepo iznenade, to je jedna lijepa tradicija, koja dugo vremena traje. Svako svjetlo je simbol dobroga, a Betlehemsko svjetlo ima posebnu snagu u naši obiteljima, u hrvatskim obiteljima, kazao je Jelić. (b.o.)

    Foto: b.o.