Prijevoz će biti organiziran radnim danima, uključujući subotu od 8 do 11 sati

Besplatni „taksi“ za Banijance starije od 65

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Gradskoj četvrti Banija predstavljen je novi projekt koji će provoditi Centar za civilne inicijative i Zaklada Zamah. Naziv projekta je „Pozitiva na kotačima“, a glavni mu je cilj organiziranje besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području ove četvrti.

  -Osnovni cilj je da se poveća mobilnost starijih osoba kod nekih njihovih svakodnevnih potreba, odlaska u bolnicu, na tržnicu, u knjižnicu pa čak i u posjet rodbini ili prijateljima koji se nalaze na području grada Karlovca. Ova aktivnost je namijenjena isključivo starijim građanima s područja Banije, budući da smo ograničeni financijskim sredstvima. Ovaj program je financiran naime od Ministarstva demografije, obitelji djece i mladih i svi ostali elementi materijalni i ljudski će biti uključeni koliko mi kao zaklada budemo mogli i raspolagali, kazao je Drago Vručić iz Zaklade Zamah.

  Stajalište prijevoza će biti ispred prostorija Gradske četvrti u Starčevićevoj ulici, a besplatni će se prijevoz obavljati od 8 do 11 sati,  a prijevoz će biti organiziran i subotom.

  Predsjednik Gradske četvrti Berislav Besedić zahvalio je onima koji su se uključili u ovaj projekt, a vijećnica Marina Novaković Matanić je zahvalila Centru za civilne inicijative i Zamahu što su izabrali Baniju za provođenje ovog projekta.

  -Projekt je hvalevrijedan i nadam se da je ovo tek jedan od projekata koje ćemo zajedničkim snagama napraviti u gradskoj četvrti. Često upravo na stariju populaciju zaboravljamo i nastojimo aktivnosti usmjeriti na mlade. Mi ćemo u našoj gradskoj četvrti provoditi projekte i za mlađu populaciju, ali ne smijemo zaboraviti na naše starije sugrađane kojih ima više nego mlađih. To su naši bake i djedovi, nekadašnji učitelji i učiteljice koji su nas podigli da smo danas u prilici napraviti nešto za njih, rekla je vijećnica GČ Banija Marina Novaković Matanić.

  U sklopu projekta zaposlen je i fizioterapeut pa će za starije biti organizirano i vježbanje kako bi im se pomoglo da što duže ostanu pokretni, najavio je Silvijo Pakšec.

  Vijećnik Borna Sačerić kazao je da je jedan od projekata u koji Gradska četvrt uskoro kreće uređenje Street Workout parka, odnosno vježbališta na otvorenom namijenjenog mlađima, ali i svima onima koji se osjećaju fizički spremni. Vježbalište će biti uređeno kod OŠ Banija. (kb)

  Foto: Igor Čepurkovski