Prvi Karlovački

Besplatni dermatološki pregled ove subote na Foginovom kupalištu

Autor: Renata Benković

14.07.2022

Promo

Madeže i promjene na koži pregledavat će dr. med. Nika Franceschi, dr. med. Nika Filipović i dr. Vanja Muhar, specijalizantica dermatologije OB Karlovacte te svim zainteresiranim posjetiteljima biti na raspolaganju za pitanja i stručne savjete

U subotu, 16. srpnja, od 16 do 19 sati u Karlovcu će se održati besplatni dermatološki pregled koji dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom. Besplatni pregled s ciljem prevencije bolesti kože te edukacije o zaštiti od UV zračenja održat će se na Foginovom kupalištu, a dm će organizirati i zabavne radionice na kojima će djeca učiti o važnosti zaštite od sunca.

U Karlovcu će madeže i promjene na koži pregledavati dr. med. Nika Franceschi ,dr. med. Nika Filipović  i dr .Vanja Muhar, specijalizantica dermatologije OB Karlovac te će svim zainteresiranim posjetiteljima biti na raspolaganju za pitanja i stručne savjete. Pregledi će se obavljati metodom dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu promjena na koži.

Samo u 2019. godini dm-ovim besplatnim pregledima pristupilo je više od 1.500 građana, a na daljnje liječenje i praćenje upućeno je 97 pregledanih. Prvi u nizu ovogodišnjih pregleda, organiziran na dm ženskoj utrci u Zagrebu, potvrdio je važnost preventivnih pregleda. Naime, dermatolozi Hrvatskog dermatovenerološkog društva pregledali su više od 250 ljudi, a jednoj osobi dijagnosticirali su karcinom kože.

Stoga dođite na besplatni dermatološki pregled na Foginovom kupalištu, saznajte detalje o rizicima izlaganja UV zračenju te kako se najbolje zaštititi od negativnih posljedica izlaganja suncu.