Nikola Tesla Experience Center

Besplatne radionice robotike, programiranja i 3D modeliranja za djecu

VIŠE IZ RUBRIKE

Školski praznici

Radionice ovog tjedna traju do četvrtka, 22. veljače 2024., od 10:00 do 13:00 sati te. Održavaju se na 2. katu Centra, Rakovac 6, a vodi ih studentica Marija Škrtić

Nikola Tesla Experience Center Karlovac započeo je s provedbom projekta "Teslina STEM priča" koji je financiran putem EU programa Europskih
snaga solidarnosti. Radi se besplatnim radionicama robotike, programiranja i 3D modeliranja za djecu od 6 do 14 godina starosti. Ove kratke praznike iskoristili smo organiziravši radionice "Svijet 3D printera" i "Svijet 3D olovke".

Radionice ovog tjedna traju do četvrtka, 22. veljače 2024., od 10:00 do 13:00 sati te. Održavaju se na 2. katu Centra, Rakovac 6, a vodi ih studentica Marija Škrtić. 

-Zadovoljna sam odazivom i brzinom učenja polaznika. Savladali su osnovne dijelove 3D printera i kako pripremiti gotov model za 3D printanje, a sad uče osnove 3D modeliranja. Meni, kao mentoru, ove radionice puno znače jer do sada nisam radila s ovom dobnom skupinom, kaže Marija. 

Poanta projekta je, osim zainteresirati djecu i mlade za STEM putem besplatnih radionica, da mladi uče mlade. Zato je projektni tim sastavljen od studenata, svaki sa svojim specifičnim kompetencijama, pridonose njegovoj provedbi. 

Iduće radionice na rasporedu: 

„Pčelice i bube“ – 2. ožujka 2024. - Namijenjena djeci od 6 do 10 godina starosti te je prvi korak ulaska u svijet elektrotehnike i lemljenja. Djeca kroz radionicu, uz podršku mentora, uče lemiti s ciljem da roboti zasvijetle.

„Elektro svijet vol. 1“ – 16. ožujka 2024. - Namijenjena je djeci od 10 do 14 godina starosti te je korak više u razumijevanju procesa lemljenja i elektrotehnike. Djeca kroz radionicu, uz podršku mentora, uče lemiti. Zalemljenu pločicu polaznici će moći ponijeti kući.

Sredinom ožujka objavit ćemo radionice za travanj i svibanj. Radionice će biti u maloj dvorani na 2. katu Nikola Tesla Experience centra Karlovac, Rakovac 6. Broj sudionika na radionicama je ograničen te je potrebna prethodna prijava na e-mail ntecprijave@gmail.com.

„Teslina STEM priča“ financiran je sredstvima Europske unije (program Europske snage solidarnosti) u iznosu od 8.028,00 EUR, a nositelj mu je Nikola Tesla Experience Center.