Prvi Karlovački

Besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata za 25. obljetnicu VRO Oluja

Autor: Anamarija Radočaj

03.08.2020

Karlovac

Povodom obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj će u srijedu, 5. kolovoza 2020. godine biti slobodan za sve posjetitelje koji žele istražiti jedinstvenu muzejsku izložbu „Karlovac 1991. – 1995.“

Stalna muzejska izložba sadrži više od 350 originalnih predmeta, tri i pol sata multimedijskog sadržaja te vanjski izložbeni prostor u kojem je prezentirana borbena tehnika korištena u Domovinskom ratu. Izložba je usmjerena na edukaciju različitih dobnih skupina posjetitelja kojima su približeni novi načini istraživanja povijesti nastanka suvremene hrvatske države. Stalna izložba završava cjelinom Pobjeda koja prikazuje vojno – redarstvenu akciju Oluja s naglaskom na karlovačko područje i prilog branitelja s karlovačkog područja. Poseban dio ovog Muzeja predstavlja Spomen soba 225 karlovačkih branitelja poginulih na području Republike Hrvatske.

-Radno vrijeme muzeja će u srijedu, 5. kolovoza biti od 10.00 do 18.00 sati.  Ljubazno molimo posjetitelje da se tijekom razgledavanja pridržavaju epidemioloških mjera te podsjećamo da je prilikom ulaska u muzej obavezno nošenje zaštitne maske za lice, poručuju iz Muzeja.