Kinoklub Karlovac

Besplatan tečaj filmske umjetnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

Vremena za prijavu još imate

Prvi sastanak s polaznicima bit će održan 14. listopada, u 10 sati na adresi Ulica Matice hrvatske 4

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatan Tečaj filmske umjetnosti za filmske početnike namijenjen mladim osobama željnim filmskog znanja.

Prvi sastanak s polaznicima bit će održan 14. listopada, u 10 sati na adresi Ulica Matice hrvatske 4.

Polaznici će u razdoblju od šest mjeseci učiti kako nastaje film, odnosno bit će upoznati sa svim procesima stvaranja kratkometražnog igranog filma. Kroz zabavan pristup, uz korištenje metoda neformalnog obrazovanja, Tečaj filmske umjetnosti zamišljen je kao kombinacija teorijskog i praktičnog dijela s naglaskom na učenje kroz praksu.

Na kraju radioničkog programa polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju te će se njihov rad distribuirati na filmske festivale.

Nakon uvodnog predavanja o osnovama filmskog jezika, slijedi razrada ideja te pisanje sinopsisa, scenarija i knjige snimanja. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti osnove rada s kamerom, kako snimiti zvuk te postaviti rasvjetu.

Završni dio je montaža snimljenog materijala te kratka edukacija o postprodukciji. Tijekom trajanja Tečaja bit će organizirane i filmske gledaonice kratkometražnih filma uz analizu koje će prolaznicima pružiti dodatno znanje.

Voditelji Tečaja filmske umjetnosti ujedno su članovi udruge koji dugi niz godina i sami polaze razne filmske radionice, snimaju autorske filmove te sudjeluju u provedbi projekata unutar udruge.

Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske i video kulture i srodnih umjetnosti.

Tečaj filmske umjetnosti je u ovoj godini dobio oznaku SKOCKANO - Standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju. „Skockano“ je skup standarda i kriterija provedbom kojih organizacija jamči kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa.

Prijaviti se možete online ispunjavanjem prijavnice https://forms.gle/3JDjxEc4QNsQMJAd9 ili putem maila: kinoklubkarlovac.info@gmail.com

Organizator edukativnog programa je Kinoklub Karlovac uz potporu Zajednice tehničke kulture Karlovac, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.