Prvi Karlovački

Baranašić: Ako HDZ osvoji vlast u Dugoj Resi, smanjit ćemo cijenu vrtića koja je sada 760 kuna

Autor: Anamarija Radočaj

27.04.2021

Izbori

Dugorešani plaćaju najskuplji vrtić, zaposlenici imaju najnižu plaću u županiji i šire te nemaju kolektivni ugovor, istaknuo je to Zvonko Baranašić HDZ-ov kandidat za Gradsko vijeće grada Duge Rese koji je ujedno cijeli svoj radni vijek proveo na mjestu domara u dugoreškom vrtiću.

-Ako preuzmemo rukovođenje gradom, to je gotova stvar. Naš dogradonačelnik će se odreći plaće u korist smanjivanja cijene vrtića koja je sada 760 kuna. To je jedini vrtić u Hrvatskoj koji nema kolektivni ugovor kojim bi sve bilo definirano, a ne ćemo sad dat’ ovak, ćemo sad dat onak’, kaže Baranašić.

Prisjećanjem na Cvjetni korzo i maškaradu, istaknuo je da želi obnoviti upravo taj duh zajedništva. Iako je želio osnovati centar za mlade, sadašnja vlast je to pokrenula prije tako da smatra da centar samo treba dalje oplemenjivati raznim radionicama koje bi vodili volonteri.

-Sve to utječe na pozitivan razvoj djece i stvaranje kreativne generacije mladih ljudi.  Djeca nam trebaju biti prioritet i ulaganje u njih nema cijenu, zaključio je.