Ministar Banožić povisio naknade vojnicima angažiranim na poplavama za 100 posto

Banožić: "Hrvatska vojska na terenu obavlja uistinu respektabilan i značajan posao"

VIŠE IZ RUBRIKE

Zahtjevan terenski posao

Već je 300 pripadnika raspoloživo na području Sisačko-moslavačke županije, a na raspolaganju je još 150 vojnika na području Karlovačke županije.

Nakon susreta s pripadnicima Hrvatske vojske koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, ministar obrane Mario Banožić donio je Odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći u provedbi mjera obrane od poplave.

Drugim riječima, hrvatske vojnikinje i vojnici koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima umjesto dosadašnje naknade od 20, primit će za svaki dan angažmana naknadu u neto iznosu od 40 eura.

Nakon što je obišao područje Hrvatske Kostajnice, Nove Drenčine, Petrinje i Karlovca, ministar Banožić uvjerio se kako hrvatske vojnikinje i vojnici obavljaju zahtjevan posao više nego uspješno i učinkovito u složenim terenskim uvjetima.

-Hrvatska vojska na terenu obavlja uistinu respektabilan i značajan posao, a svoj angažman nastavit će i dalje sukladno iskazanim potrebama. Već je 300 pripadnika raspoloživo na području Sisačko-moslavačke županije, a na raspolaganju je kako smo i najavili, još 150 vojnika na području Karlovačke županije, izjavio je ministar obrane Mario Banožić.