Centar za beskućnike

Baka Kate danas slavi imendan i 90. rođendan!

VIŠE IZ RUBRIKE

Dobri duh Centra

Rođendan joj je čestitao i gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima

Katarina Gašparović iz karlovačkog Centra za beskućnike danas slavi 90. rođendan i imendan, te je ujedno najstarija korisnica takvog Centra u Hrvatskoj.
-Recept za dugovječnost je umjerenost u svemu. Ne smijete se sekirati, ako vam nešto danas ne ide od ruke ostavite to za sutra, jer na silu ništa ne ide. Umjereno spavajte, umjereno jedite, držite se svog rituala života i plana, situacije rješavajte samo lijepim riječima, dogovorom i razgovorom, poručila je tom prilikom baka Kate.
Ova za svoje godine vrlo vitalna i pokretna žena u Centru je već 14 godina, te nam je otkrila kako provodi dane.
-Lijepo mi je ovdje, šivam, pletem, čitam novine za što mi još ne trebaju naočale, pospremim si sobu, napravim si jesti ono što volim, te uživam u miru i tišini…, ističe.

O obitelji puno nije željela govoriti, nego samo da su svi daleko…
Sretan rođendan i puno sreće i zdravlja zaželjeli su joj i predstavnici Grada Karlovca na čelu s gradonačelnikom Damirom Mandićem, kao i korisnici Centra.
Petar Banić, predsjednik Udruge Milosrđe-Centar za beskućnike rekao je kako su ljudi u Centru njezina obitelj.
-Ona je stvarno jedan dobri duh Centra, od kada je došla pa do danas konstantno je poduzetna, puno radi, cijeli dan je u pokretu te i nas potiče na aktivnosti i rad. Najvažnije je da je zdrava, zdravog duha i vesela, poručio je Banić.
Ujedno, istaknuo je kako trenutno u Centru imaju 20 korisnika u prenoćištu, te 58 u dnevnom boravku.