Prvi Karlovački

Bachovom glazbom protiv korone

Autor: Ksenija Begović

20.03.2020

Kultura

Uz brojna ograničenja i preporuke o pridržavanju mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, još uvijek se preporučuje boravak vani, uz pridržavanje preporučene udaljenosti i da ne budete u društvu više od četiri osobe.

Gotovo ljetnih 23 stupnja Celzijusa mnogi su iskoristili za opuštanje u perivoju, a za dobar ugođaj pobrinuli su se iz Glazbene škole.

Naime, Glazbena škola šestu godina zaredom provodi projekt pod nazivom ,,Noć glazbe”. Priredba je to kojom se slavi i dočekuje rođendan Johana Sebastiana Bacha, 21. ožujka svake godine, ali ju je  zaustavio koronavirus.  No nastavnici Glazbene škole Karlovac su u svojoj virtualnoj zbornici odlučili da se ,,Noć glazbe” ipak održi. Pokrenuta je web stranica “Noć glazbe u Karlovcu” koja će biti dostupna javnosti na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka 2020. godine, a uz suglasnost Stožera  civilne zaštite Karlovačke županije, Bachova glazba se  emitira s balkona zgrade Glazbene škole Karlovac, danas od 12 do 20 sati. U novonastalim uvjetima, Bachova glazba s balkona nema za cilj privući građane i educirati publiku, već kroz medije poručiti  kako se glazbom boriti protiv nevidljivog neprijatelja. Glazba je i način kako odati duboku zahvalnost svima onima koji danonoćno brinu o našem zdravlju i našoj sigurnosti. Ovu hvalevrijednu akciju podupire Karlovačka županija, ističu u Glazbenoj školi.

 

Autor: Ksenija Begović