Brojni građani već od prijepodneva slave Dan državnosti na Vunskom polju

Atraktivne demonstracije održali interventni policajci, vatrogasci i HGSS

VIŠE IZ RUBRIKE

Praznik je

U 14 sati počinje podjela besplatnih porcija graha

Na Vunskom polju od jutarnjih je sati vrlo živo. Sedmu godinu, naime, u Karlovcu se održava središnja županijska proslava Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dana Hrvatske kopnene vojske. Organizatori su udruge proistekle iz Domovinskog rata Karlovačke županije, uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije, MORH-a i MUP-a.

Sa štandova braniteljskih udruga, koje su se odazvale iz čitave županije šire se primamljivi mirisi delicija koje pripremaju, a u tijeku su i sportski susreti.

Brojni građani razgledavaju izložena vojna vozila i opremu Hrvatske vojske kod sportske dvorane, na svojim štandovima opremu je izložila i policija, a mogu se razgledati i vozila koje oni koriste kao i vozila i oprema Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Na Vunskom su polju svoja vozila i opremu izložili vatrogasci i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Vatrogasci su građanima pokazali kako se gasi požar plina, ali i što ne činiti ako vam se zapali ulje na štednjaku. Atraktivnu su demonstraciju građani popratili pljeskom. Gorski spašavatelji su i ovoga puta pokazali kako se spašava unesrećena osoba s visine, a spuštaju „unesrećenog“ s obližnjeg nebodera. Atraktivna je bila i vježba pripadnika Interventne policije.

U 14 sati počinje podjela besplatnih porcija graha. Priprema se 1.700 porcija.

Službeni dio programa uz pozdravne govore domaćina i gostiju počinje u 15.30 sati. Za one koji nisu stigli, policija, vatrogasci, hitna i HGSS ponovit će vježbe i u 16 sati.

Glazbeno zabavni dio programa počinje u 17 sati, kad počinju nastupi kulturno umjetničkih društava, a u večernjem dijelu programa od 20 sati počinje koncert Ivana Zaka.

I ovogodišnja manifestacija ima humanitarni karakter, prikupljat će se novčane donacije za pomoć djeci, korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor.