Prvi Karlovački

Aquatika sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja

Autor: Ivica Pilaković

15.09.2022

Karlovac

Europski tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

Ova inicijativa ima za cilj poticati i stvarati vidljive aktivnosti, projekte i događaje koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR, a više o tim ciljevima možete pronaći na ovom linku.

U sklopu Europskog tjedna održivog razvoja Aquatika organizira aktivnosti:

– u nedjelju 18. rujna

16-19 h sportsko zabavne aktivnosti na obali Korane (prebačeno sa subote zbog najave lošeg vremena)

19-21 h EKO PUB KVIZ s Darkom Liscem, Caffe bar Aquatika-

– u subotu 24. rujna

10-12 h dvije edukativne radionice za djecu na trgu Aquatike

Kako bismo potaknuli javnost na razmišljanje o ekologiji i životu pod vodom općenito,  s poznatim karlovačkim kvizašem Darkom Liscem odlučili smo organizirati PUB KVIZ. Zanimljivim i zabavnim kviz pitanjima obuhvaćamo 3 globalna cilja održivog razvoja, a to su: zaštita klime, očuvanje vodenog svijeta i očuvanje života na Zemlji.

Sudjelovanje je besplatno za sve ekipe, a prijave je moguće napraviti na samom događanju. Kviz će se održati na terasi Caffe bara Aquatika, a u slučaju lošeg vremena u prostoru Caffe bara. Najbolji timovi osvojit će nagrade sponzora Heineken Hrvatska (Karlovačko).

Osim sudjelovanja u Tjednu održivog razvoja, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Grada Karlovca za mjesec rujan priprema program „Subotom na Koranu“, prekosutra 17. i 24. rujna u poslijepodnevnim satima. Organiziraju se raznovrsne aktivnosti na otvorenom podno Aquatike uz rijeku Koranu, pri čemu je zabava sa zanimljivim sadržajima zagarantirana.

Zbog loše vremenske prognoze događanje ove subote 17. rujna prebacuje se na nedjelju 18. rujna od 16 do 19 sati.