Prvi Karlovački

Apel GDCK Karlovac: Nemojmo stihijski skupljati potrepštine za Petrinjce, pratite upute Crvenog križa

Autor: Marta Marinović

29.12.2020

Crna kronika

Karlovčani su reagirali promptno i pokazali veliko srce Petrinjcima pogođenim potresom, koji je iznosio 6,2 po Richteru.

Brojni građani odmah su se odazvali i odlučili pomoći, no ipak, treba i u ovakve stvari ići razumno. Svi želimo pomoći, ali moramo imati na umu kako zapravo najviše pomažemo.

-Prije svega zahvaljujem svima koji nas cijeli dan zovu i skupljaju potrepštine. No, ipak, zamolila bi ih, bez obzira na njihovu dobru volju, da moramo malo stati. Nemojmo ići u stihijsko skupljanje. Ljudima koji su pretrpjeli potres nije trenutno potrebno deka i robe. Ljudi s područja Petrinje će se još premještavati. Strpimo se jedan dan, sutra ćemo imati više informacija na koja će sva područja u našoj županiji biti smješteni ljudi, tek onda možemo razmišljati i krenuti u akciju davanja potrepština. Nemojmo ići s donacijama u pogrešnom pravcu. Crveni križ koordinira sve i obavijestit ćemo građane na vrijeme na koji način treba pomoći. Za sada, najbitniji korak pomoći su donacije. Na stranici Crvenog križa otvoren je žiro račun, a ako želite donirati potrepštine onda je najbolje da je to konzervirana hrana, možete donirati i ulje, brašno te neke higijenske potrepštine, istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Branka Hastor.

Upute za donacije možete potražiti OVDJE.