Andro, Petra i Mladen dobitnici vrijednih nagrada; Ekipi Zorin doma slijedi "borba" za Nagradu hrvatskog glumišta

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovčani su već navikli da vrijedna ekipa Gradskog kazališta Zorin dom godišnje osvaja brojne nagrade za svoj rad i da ga prezentiraju diljem Hrvatske, a svaka nova nagrada još ih više veseli.

  Mladi glumac Andro Damiš osvojio je tako Nagradu za glumačko ostvarenje u predstavi "Korak po korak do čiste planete" na 20. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci.

  -Jako mi je drago zbog nagrade. Predstava je nastala u kratkom periodu iz lijepe glumačke igre. Ta je igra urodila plodom i nadam se da ćemo se nastaviti igrati i u drugim predstavama.

  Predstava "Korak po korak do čiste planete" 11.prosinca doživjet će svoju 50.-u izvedbu.

  -To nisu male brojke. Ta predstava je obišla sve vrtiće i škole, a nastala je u sklopu projekta Pametno odloži, #BoljiKarlovac složi, dodao je Peđa Gvozdić i pozvao sve da dođu na jubilarnu izvedbu i vide zašto je Andro dobio tu nagradu.

  Nagrada za najbolje estetsko i tehnološko rješenje lutaka pripala je Mladenu Bolfeku, vanjskom suradniku i autoru lutaka u predstavi "Na tragu" na 28. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu Subotica.

  -Veseli me što sam dobio tu nagradu, a pogotovo što mi je to bio prvi posao za Zorin dom. Prvi puta u životu sam radio lutke, i to njih 10. Hvala ekipi Zorin doma koja je imala petlje angažirati me, a znali su da nisam nikada radio lutke i nadam se da sam opravdao očekivanja, kazao je Mladen.

  Za sve one koji još nisu vidjeli kako lutke izgledaju, imaju prilike pogledati ih u Paviljonu Katzler gdje su izložene povodom petog rođendana Aqutike.

  Šesta nagrada po redu za najbolji tekst pripala je Petri Cicvarić. Ovoga puta riječ je o predstavi "Doktor Sveljačić" u izvedbi Gradskog kazališta Sisak na 24. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ.

  -Ostavljam se glume, bacam se na pisanje tekstova, kazala je Petra, a mi se nadamo da se s time samo našalila.

  -Peđa je režirao tu predstavu u Sisku u kojoj glumi jedna Karlovčanka Dunja Fajdić i naši kolege Katarina Šestić i Lino Brozić. Iznimno mi je drago da je i taj tekst priznat i nadam se da ću i dalje nastaviti tako pisati i raditi, dodala je.

  Glumci se sada pripremaju za drugi tjedan kada 2.studenog u 13 sati igra "Stanko i Oliver", a u 20 sati "Grane smo na vjetru". Obje predstave pogledat će komisija za Nagradu hrvatskog glumišta u različitim kategorijama.

  -S predstavom "Grane smo na vjetru" bili smo na Marulićevim danima, nismo osvojili nagradu, ali to je izuzetna čast. Bila je čast i zadovoljstvo dobiti pozitivne kritike kolega i publike, stati na tu veličanstvenu scenu gdje su nastupali svi velikani hrvatskog glumišta, kazao je Peđa Gvozdić i pozvao sve da 2.studenog dođu na predstavu u Zorin dom kada dolazi i komisija za Nagradu hrvatskog glumišta.