Ni najavljena policijska akcija nije bila dovoljno upozorenje vozačima. Popilo se malo više, a čak njih 24-ero isključeno je iz prometa.

Alkohol kumovao, vozači isključeni iz prometa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Blagdansko vrijeme sa sobom nosi uživanje u jelu i piću, no kao i u svemu, tako bi i u ovome trebali biti umjereni, a pogotovo ako sjedate za volan. Upravo je navedeno kontrolirala karlovačka policija, a ni najavljena akcija nije bila dovoljno upozorenje vozačima. Popilo se protekle noći ipak malo previše.

    -Noću s 22. na 23. prosinca na području svih policijskih postaja Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga“. U akciji su kontrolirana 283 vozača, alkotestiran je  201 vozač, a njih 24-ero isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 43-godišnjaka iz Karlovca u iznosu od 1,93 g/kg, stoji u priopćenju policije.

    Uz navedeno, evidentirana su tri kaznena djela, dva narušavanja javnog reda i mira i tri prometne nesreće od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom. (ar)

    Foto: ilustracija